Selector d'idioma

CAES

Capçalera

Publicador de continguts

Xarxa de Parcs Naturals Amb els poetes David Caño, Ivet Eroles i Gerard Vilardaga i Elias Porter al violí

Se celebra el recital de Poesia als parcs. Lletres i paisatges a Farrera, al Parc Natural de l'Alt Pirineu

$urlFileEntry

David Caño i Elias Porter. Autor: Tramoia Cultura

12/10/2020

Finalment es va poder portar a terme l’ajornat recital del cicle Poesia als parcs. Lletres i paisatges al Parc Natural de l’Alt Pirineu. Celebrat el dissabte 3 d’octubre a la tarda, enguany hi van participar David Caño, Ivet Eroles i Gerard Vilardaga, amb l’acompanyament musical del violinista Elias Porter. El fred tardorenc va motivar que el recital es traslladés del pati del Centre d’Art i Natura de Farrera a l’interior de l’església romànica de Sant Roc. El cicle d’espectacles poeticomusicals continua ara arreu dels parcs de la Xarxa de Parcs Naturals fins al mes de novembre.

Com cada any, el recital al Parc Natural de l’Alt Pirineu es va celebrar al poble de Farrera, seu del Centre d’Art i Natura, amfitrions de la celebració del programa en aquest indret. A causa de la pandèmia, però, no es va poder celebrar a finals de primavera, com és habitual, i es va fer a l’octubre. Atesa la tarda de pluja i fred tardorenc del Pirineu, el recital de dissabte a la tarda no es va celebrar al pati del Centre d’Art i Natura, sinó que es va traslladar a l’església de Sant Roc de Farrera, pràcticament el primer edifici que hom troba quan s’arriba al poble.

Unes trenta-cinc persones, principalment del territori, van apropar-se a l’interior d’aquesta esglesiola romànica per escoltar els poetes convidats, David Caño, Gerard Vilardaga i la pallaresa Ivet Eroles. Els acompanyava el violinista de la Cerdanya, Elias Porter.

Durant el recital, David Caño va recitar poemes del seu llibre Un cos preciós per destruir, amb la ciutat com a pretext; Gerard Vilardaga va recitar principalment composicions del seu poemari Home de missa, amb la vida a pagès al Berguedà d’escenari de fons, i Ivet Eroles va llegir relats i poesia feminista i va evocar històries de les bruixes perseguides a la comarca, algunes d’elles escrites en llengua pallaresa.

L’endemà al matí sota un cel de sol i plugim, el Centre d’Art i Natura de Farrera, flamant Premi Nacional de Cultura 2020, va organitzar una passejada poètica fins a l’església romànica de la Mare de Déu de la Serra que va aplegar una trentena de participants. A banda dels poetes, també van llegir diversos fragments literaris el públic assistent.

Els recitals continuen fins a finals de novembre

El cicle Poesia als parcs. Lletres i paisatges 2020 no s’atura fins al novembre. Així, els propers recitals portaran la poesia i la música al Parc del Castell de Montesquiu (dissabte 17 d’octubre) amb L’àngel i la infermesa de les cançons, recital poètic d’Ivette Nadal i acompanyament musical de Caïm Riba a la guitarra; i l’endemà diumenge 18 d’octubre al  Parc del Foix, amb Amors sense casa, amb Sebastià Portell, Maria Sevilla i l’acompanyament musical de Clara Fiol.

Tots els recitals són gratuïts si bé aquest 2020, com a mesura de prevenció i seguretat, per assistir-hi cal inscriure’s prèviament mitjançant el següent formulari d'inscripció i declaració de compromís en relació amb la situació generada per la COVID-19: http://bit.ly/PoesiaalsParcs.

Podeu consultar el programa complet a la pàgina web del cicle que, enguany, arriba a la quinzena edició.

compartir

Font de la informació: Tramoia Cultura

Categoria: Educació ambiental, Educació ambiental, Poesia als Parcs, Xarxa de Parcs Naturals, Poesia als parcs, Educació ambiental, Viu el parc, Notícies d'arreu,