caes

Montseny | Garraf | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals El termini de presentació d'ofertes és el 19 de juny

Es licita el projecte de millora de l’eficiència energètica de quatre equipaments amb el finançament del programa Next Generation

12/06/2024

En el marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència finançat per la Unió Europea‐Next Generation EU, la Gerència de Serveis d’Espais Naturals ha licitat el Projecte de millora de l’eficiència energètica de quatre equipaments situats a la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, dividit en 4 lots. Es tracta del Restaurant la Pastora i la Casa Nova de l’Obac (Vacarisses), al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, la casa de colònies Can Grau (Olivella), al Parc del Garraf, i la casa de turisme rural La Morera (el Brull), al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny. La presentació d’ofertes per fer les obres acaba el 19 de juny.

L’objecte de les obres del projecte de millora de l’eficiència energètica és la substitució de les fusteries per a la millora de l’eficiència energètica de tots quatre equipaments. Aquesta actuació segueix també els objectius de l’Agenda 2030 i del Pla d’Energia i Clima. Per a la Pastora (18 finestres), el preu de licitació és de 76.741,49 €, per a la Casa Nova de l’Obac (38 finestres) és de 166.766,14 €, per a Can Grau (34 finestres) 119.479,42 € i per a la Morera (44 finestres) 92.581,09 €. En total, són 455.568,14 € (IVA inclòs). Està previst iniciar les obres durant el mes de setembre.

Amb l’objectiu d’impulsar la transició energètica, la Unió Europea ha destinat el 30 % del seu pressupost a la lluita contra el canvi climàtic a través dels fons Next Generation.

En aquest sentit, la Diputació de Barcelona rep una subvenció en el Pla de Sostenibilitat Turística en Destinació (PSTD) denominat "Espais naturals i turisme sostenible, una oportunitat per a la província de Barcelona". La transformació dels equipaments públics per millorar-ne l'eficiència energètica és una de les dues actuacions per formentar la millora dels equipaments públics.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Montseny, Garraf, Sant Llorenç-Obac, Xarxa de Parcs Naturals, Turisme sostenible, ODS,