Selector d'idioma

CAES

Capçalera

Publicador de continguts

Xarxa de Parcs Naturals | Montseny Produït i dirigit pel Museu de Ciències Naturals de Granollers

Un microdocumental descobreix la tasca dels voluntaris del seguiment de papallones CBMS

$urlFileEntry

Un dels voluntaris. Autor: Museu CN Granollers

28/05/2020

Quan visiteu el canal Youtube del Museu de Ciències Naturals de Granollers, podreu veure el vídeo sobre el seguiment de papallones Catalan Butterfly Monitoring Scheme (CBMS). L’enregistrament s’enllaça amb la sèrie de vídeos documentals sobre els diferents projectes de recerca que es desenvolupen al Museu.

El Catalan Butterfly Monitoring Scheme (CBMS) és el programa de seguiment de papallones diürnes que es fa a Catalunya des de l'any 1994, basat en la ciència ciutadana. Té com a objectiu conèixer amb precisió els canvis d'abundància de les papallones a partir de la repetició setmanal de censos visuals al llarg de transsectes fixos, per tal de relacionar-los posteriorment amb diferents factors ambientals. Es coordina des del Museu de Ciències Naturals de Granollers, amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

El documental ha estat produït i dirigit des del Museu, amb direcció de Carles Flaquer i guió d’Oriol Massana, i el suport de l’equip de coordinació del CBMS. La imatge, el so, la realització i la postproducció han anat a càrrec d’Oriol Massana.

Motivacions dels voluntaris

El microdocumental ens apropa a les diferents experiències dels voluntaris i voluntàries que participen en el projecte. Així, hi descobrim els motius diversos pels quals la gent surt a censar papallones cada setmana en diferents indrets de Catalunya. També s’hi explica la idea bàsica del projecte i com s’extreuen les dades que ens permeten estudiar l’estat de les papallones al nostre territori. 

Des del Museu de Ciències Naturals de Granollers es vol que el documental serveixi per cridar l’atenció a tots els naturalistes interessats en les papallones i que en el futur podrien formar part de la xarxa de col·laboradors que ha generat aquest equipament al llarg de tants anys.

Informeu-vos-en al web www.catalanbms.org i animeu-vos a fer un transsecte i comptar papallones!

compartir

Font de la informació: Museu de Ciències Naturals de Granollers

Categoria: Divulgació, invertebrats, fauna, Paisatge, hàbitats, Educació ambiental, flora, Vídeos, Notícies d'arreu, Vídeos, insectes, Educació ambiental, Biodiversitat, Gestió del medi, ODS, Xarxa de Parcs Naturals, Recerca i seguiment, Educació ambiental, Montseny, general,