Selector d'idioma

CAES

Capçalera

Publicador de continguts

Montseny Vol fixar també el vocabulari en català

Es publica el primer manual sobre interpretació del patrimoni en català

$urlFileEntry

El llibre. Autor: Ajuntament de la Garriga

17/09/2020

L'Ajuntament de la Garriga va presentar, el 16 de setembre, el llibre Interpretació del patrimoni. Com provocar pensaments, preguntes i significats, el primer manual d'aquesta disciplina que es publica en català. Es tracta d'una obra col·lectiva, impulsada des de l'Ajuntament de la Garriga i publicada per Rafael Dalmau Editor.

En la publicació han col·laborat especialistes d’arreu de l’Estat espanyol i es presenta com una publicació divulgativa que vol servir com a introducció i formació bàsica en interpretació del patrimoni.

El llibre, que es pot comprar a les llibreries de tot el país, vol ser temptativa de manual sobre la interpretació del patrimoni en català, amb els darrers avenços en la matèria, i amb la pretensió, també, de començar a fixar el vocabulari d'aquesta disciplina en la nostra llengua. El seu interès, per tant, va més enllà de l’àmbit local. A més, està escrit amb perspectiva de gènere i llenguatge no sexista.

A la presentació van intervenir l'editor Rafael Català; la coautora i traductora de l'obra, Cristina Simó; el tècnic de Patrimoni de l'Ajuntament de la Garriga, Enric Costa; l'especialista en patrimoni cultural Manel Miró (a distància), i l'alcaldessa de la Garriga, Dolors Castellà. A l'acte es va fer un sentit homenatge a l'expert en interpretació del patrimoni Nutri (Francisco José Guerra), mort recentment.

compartir

Font de la informació: Ajuntament de la Garriga

Categoria: Montseny, Diputació de Barcelona, ODS, Llibres, revistes i CD, Notícies d'arreu,