caes

Xarxa de Parcs Naturals | Montseny | Collserola | Guilleries-Savassona | Marina | Litoral | Montesquiu | Foix | Garraf | Montnegre-Corredor | Olèrdola | Sant Llorenç-Obac | Diputació de Barcelona Aplega propostes gastronòmiques vinculades a activitats de lleure

Es publica un nou catàleg d'Experiències Parc a taula, amb quaranta-quatre activitats

12/07/2023

Parc a taula presenta una renovada edició de les Experiències Parc a taula, el catàleg d’experiències gastronòmiques de la Xarxa de Parcs Naturals. Les Experiències Parc a taula són propostes gastronòmiques lligades a activitats lúdiques, organitzades en col·laboració per diferents empreses adherides al programa Parc a la taula (cellers, restaurants, allotjaments, productors, elaboradors i establiments d'alimentació), en territori de la Xarxa de Parcs Naturals.

Aquesta 3a edició del catàleg ofereix quaranta-quatre activitats participades per 104 empreses en nou espais naturals: els parcs del Garraf, d'Olèrdola i del Foix, el Parc de la Serralada Litoral, el Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, el Parc del Montnegre i el Corredor, el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, el Parc del Castell de Montesquiu i el Parc Natural de la Serra de Collserola.

El catàleg està disponible en PDF en aquest enllaç. Les activitats proposades són majoritàriament sota demanda i cal contactar abans amb l’organitzador per fer la reserva, amb un mínim de dos dies d’antelació. La realització de la proposta està subjecta a un mínim d’inscripcions i el preu s’especifica en el catàleg, en cadascuna de les experiències.

Les Experiències Parc a taula tenen per objectiu promoure col·laboracions i sinergies entre les empreses adherides al programa Parc a taula, distingir aquelles empreses Parc a taula que organitzen o participen en activitats turístiques compatibles amb els valors de la Xarxa de Parcs Naturals i presentar al públic una oferta lúdica per conèixer-la des de la perspectiva de la gastronomia que s’hi elabora.

Quaranta-quatre activitats

Les activitats que s’apleguen en el catàleg d’Experiències Parc a taula, per a cadascun dels territoris, són les següents: als parcs del Garraf, d’Olèrdola i del Foix s’ofereix Tasteu el Penedès i el Garraf amb Cuscó Berga; Can Sadurní. Begues. La cova prehistòrica i el Mas de l’Espluga; Per fer gana: El Ferret, l’itinerari del carst; Tast d’art i cel: pintura amb vi, astres i tast de vi i de productes de proximitat; Equilibri entre préssec d’Ordal i cava del Penedès a Cuscó Berga; Visita i pícnic amb cavalls lliures de Marina; Bany de bosc a Olivella. Un dia de reconnexió amb la natura, i Garraf, up & down. Un dia d’espeleologia i dinar al cor del Parc Natural del Garraf.

Al Parc de la Serralada Litoral, el llistat inclou Esmorzar de forquilla; Què podem aprendre del món cooperatiu de les abelles?, i Maridatge de vins i formatges; al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny: El Montseny més inèdit al Pla de la Calma; Salar d’Arbúcies; Circ i natura, una aventura màgica; Els tresors del bosc del Montseny; Visita i tast de cervesa del Montseny i dinar al restaurant Collformic del Brull; Tastets de cultura i natura al Montseny; Matinal al peu del Montseny o els secrets del bosc de Breda, on història i natura es donen la mà; Viu i tasta el territori!, i El castanyer a la taula.

Caminada amb reptes i aprenentatge sobre ecosistemes mediterranis: mar, agricultura, bosc i flora; i visita a una granja de producció d’ous ecològics, és la proposta del Parc del Montnegre i el Corredor i, al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, són Fem esqueixos. Com és un viver de planta autòctona?; Enamura’t, Escape Town i menú gastronòmic; Ens endinsem en el món de les plantes; Tines i tast de vins de la DO Pla de Bages (el Pont de Vilomara i Mura); Pels camins de maquis i bandolers, i tast de formatges; Talamanca, un poble ple d’història per descobrir a cavall; Tastet de natura i història al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac; Visita gourmet a Mura i el Molí del Mig; Viatgem al món de l’horticultura ecològica i de l’alimentació saludable i de proximitat; Healthy food, taller de cuina saludable amb productes de proximitat; Ruta energètica. Una ruta per descobrir el vincle sagrat amb la natura; Minyons Experience; Passejades enogastronòmiques: secrets naturals del Moianès; Hike la Mola; Taller de connexió amb cavalls i tast de vins; Mura, una vivència de renovació i connexió amb la natura, i Vins i pedres. Taller i degustació del patrimoni vitícola.

Per la seva banda, les experiències de l’àmbit del Parc del Castell de Montesquiu són Descobrim els boscos del Parc del Castell de Montesquiu amb regust de ratafia i Excursió de descoberta del vidranès i tast d’embotits de muntanya, i, al Parc Natural de la Serra de Collserola, les propostes inclouen Esmorza Collserola; Cavalca per Collserola; Collserola sobre rodes, i Abellaires per un dia, Sant Cugat natural.

La gastronomia com a fil argumental

Parc a taula és un programa de desenvolupament sostenible promogut per la Diputació de Barcelona que pretén destacar els valors naturals, culturals i paisatgístics de la Xarxa de Parcs Naturals utilitzant la gastronomia com a fil argumental i implicant els productors, elaboradors, cellers, allotjaments i restaurants arrelats al territori.

La Diputació de Barcelona, amb els programes Parc a taula, Xarxa Productes de la Terra i BCN Smart Rural, dona suport a les petites empreses agroalimentàries de proximitat i la cultura gastronòmica local.​​​​

compartir

Font de la informació: Parc a taula

Categoria: Parc a Taula, Educació ambiental, Xarxa de Parcs Naturals, Montseny, Collserola, Guilleries-Savassona, Marina, Litoral, Montesquiu, Foix, Garraf, Montnegre-Corredor, Olèrdola, Sant Llorenç-Obac, Diputació de Barcelona, Parc a taula, Educació ambiental, Diputació de Barcelona, ODS, Llibres, revistes i CD, Webs i butlletins digitals, Educació ambiental, Parc a taula,