Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona
Executades en el marc del conveni de col·laboració entre la Diputació de Barcelona i la Fundació Bancària 'la Caixa'

Finalitzen les obres del projecte de museïtzació dels forns de calç de Can Prunera, a Vallirana

$urlFileEntry

Plafó interpretatiu. Autor: OTPAT

27/07/2020

El divendres 17 de juliol es va signar l’acta de recepció de les obres de museïtzació dels forns de calç de Can Prunera, a Vallirana. Amb una inversió de 32.000 euros, es tracta d’una experiència pilot inclosa en els projectes del conveni de col·laboració entre la Diputació de Barcelona i la Fundació Bancària “la Caixa” emmarcada en el Programa de millora de la infraestructura verda local.

El conjunt dels forns de calç de Can Prunera està format per diversos forns, la pedrera, restes amb piles de calç i altres elements puntuals relacionats amb l’aprofitament tradicional de la calç que es feia a Vallirana fins al segle XX, vestigi del passat industrial de la població.

L’execució del projecte s’ha realitzat entre el desembre del 2019 i el juliol del 2020, i les actuacions han consistit en treballs de millora forestal de l’entorn; la consolidació de seguretat d'alguns elements; la millora d’accessos; la creació d’un aparcament; la instal·lació d’elements de seguretat, i la instal·lació de plafons interpretatius. Amb aquestes actuacions s’ha realitzat un itinerari interpretatiu enmig del bosc.

La museïtzació de l’indret posa en valor els usos tradicionals i el patrimoni industrial i natural de Vallirana i el dona a conèixer tant als veïns com als visitants en general.

El projecte és una experiència pilot inclosa en els projectes del conveni de col·laboració entre la Diputació de Barcelona i la Fundació Bancària “la Caixa” i s’emmarca en el Programa de millora de la infraestructura verda local. Des de l’any 2019, la Diputació de Barcelona ofereix aquest servei als ajuntaments a través del Catàleg de serveis, per a projectes de conservació i millora del patrimoni natural local.

Amb una inversió econòmica de 32.118,64 euros a càrrec de la Diputació de Barcelona (responsable també de la redacció del projecte i de la direcció facultativa de l’obra), l’empresa encarregada de les actuacions ha estat Talher SA i s’ha comptat amb la col·laboració de les entitats locals Amics de Vallirana i Centre Excursionista de Vallirana.

Podeu ampliar la informació en aquest reportatge de Vallirana Televisió.

compartir

Font de la informació: Oficina Tècnica de Planificació i Anàlisi Territorial (OTPAT)

Categoria: Xarxa de Parcs Naturals, Notícies d'arreu, Relleu, Paisatge, Biodiversitat, Geologia, flora, hàbitats, Planificació i avaluació, Gestió del medi, Diputació de Barcelona, Diputació de Barcelona, ODS,