Xarxa de Parcs Naturals
Amb vint-i-dues propostes

S'edita una guia sobre rutes de llegendes i rondalles d'arreu de la Xarxa de Parcs Naturals

$urlFileEntry

Portada de la guia. Autor: XPN

07/09/2017

Ja està disponible la guia 'Rutes de llegendes i rondalles. Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona', un conjunt de vint-i-dos itineraris pels dotze espais que formen la Xarxa de Parcs Naturals. Cadascun d’aquests itineraris ens acosta a racons, paisatges, elements de patrimoni, experiències i llegendes que, a través dels seus personatges, ens faran viatjar per indrets insòlits, singulars i plens d’història dels diferents espais protegits.

Entre les propostes que es poden seguir, per exemple, al Parc Natural del Montseny, hi ha l’itinerari pel curs de la riera de Gualba que amb el nom de “Les dones d’aigua” descobreix els secrets que s’amaguen a la vall de Santa Fe, o “El bandoler Serrallonga”, que ens ajudarà a conèixer els racons més representatius de la vida del bandoler més famós de Catalunya, una ruta planera entre Viladrau i la Sala, per uns paisatges magnífics.

Al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, una de les rutes ens portarà per “La cova del drac”, un itinerari a la Mola des de Can Robert, durant el qual podrem apreciar les formacions geològiques de conglomerats rocosos solcats per canals, monòlits, coves i avencs que el caracteritzen; o la de “El bandoler Capablanca”, una ruta que reconstrueix la història de la família Ubach, una de les nissagues amb més tradició a la serra de l’Obac.

Al Parc del Montnegre i el Corredor trobem una ruta singular com és la de “L’or de la rectoria d’Hortsavinyà”. La ruta transcorre pels voltants de l’església de Sant Llop des d’on es pot gaudir d’una bona panoràmica del conjunt del Montnegre de llevant i el mar, i en la que trobem explicacions sobre la producció de carbó vegetal o la de calç per emblanquinar i desinfectar.

Entre d’altres i fins a completar un total de vint-i-dos itineraris, en les pàgines d’aquesta guia trobareu rondalles i històries com “La sirena de la Falconera”, una ruta pel camí de les costes al Parc del Garraf; “L’ermità oblidat”, al Parc del Castell de Montesquiu; “Guisla, la remeiera”, al Parc d’Olèrdola; “La cova d’or”, al Parc del Foix; “Cristòfol Colom a Sant Jeroni de la Murtra”, al Parc de la Serralada de Marina; “La bruixa de la pinta d’or”, que transcorre per la creu de Montcabrer, al Parc de la Serralada Litoral; “El gegant adormit”, pels entorns del pantà de Sau, a l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona; o la de “La pedra del pas de barca”, un itinerari circular pel Parc Agrari del Baix Llobregat.

En aquest enllaç podeu descarregar-vos el PF enriquit de la guia. També la trobareu impresa als centres i punts d’informació de la Xarxa de Parcs Naturals o a través del web de la Llibreria de la Diputació de Barcelona.

Rutes de llegendes i rondalles s’emmarca dins la col·lecció de guies de la Xarxa de Parcs Naturals, juntament amb els volums dedicats a rutes fotogràfiques, rutes de patrimoni arquitectònic, rutes de flora i fauna i rutes literàries.

compartir

Font de la informació: Diputació de Barcelona

Categoria: Llibres, revistes i CD, Educació ambiental, Xarxa de Parcs Naturals, Guia de descoberta, Educació ambiental, Educació ambiental,