Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona
També hi trobareu indicades les caminades que transcorren per la Xarxa de Parcs Naturals

Ja podeu consultar el calendari de caminades de Catalunya 2020 de la FEEC

$urlFileEntry

Detall del calendari 2020. Autor: FEEC

08/01/2020

El calendari de caminades de Catalunya per al 2020 conté una relació de les activitats organitzades per les entitats excursionistes federades a FEEC. El document s’ha realitzat amb el suport de la Secretaria General de l’Esport i la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona.

Les dades que figuren al calendari 2020 han estat facilitades per les entitats organitzadores i la FEEC (Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya) no es fa responsable de possibles canvis o omissions. Per a més informació sobre les caminades i altres activitats organitzades per les entitats de la FEEC, podeu consultar la pàgina web.

Caminades per la Xarxa de Parcs Naturals

En el document, les caminades marcades amb un logotip de la Diputació de Barcelona transcorren per part dels dotze espais naturals que formen la Xarxa de Parcs Naturals (Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, Espai Natural de les Guilleries-Savassona, Parc del Castell de Montesquiu, Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, Parc del Montnegre i el Corredor, Parc de la Serralada Litoral, Parc de la Serralada de Marina, Parc del Garraf, Parc d’Olèrdola, Parc del Foix, Parc Agrari del Baix Llobregat i Parc Natural de la Serra de Collserola).

Si esteu interessats a conèixer i descobrir els itineraris de la Xarxa de Parcs Naturals, podeu consultar la pàgina web Itineraris de la Xarxa de Parcs Naturals i descarregueu-vos l’app "Itineraris Parcs", amb més de 220 itineraris senyalitzats i 650 elements d’interès. També us recomanem que us descarregueu l'aplicació mòbil "Parcs Naturals", que recull tota la informació d'onze parcs, les activitats, els equipaments, els serveis, el temps i notificacions.

'Caminar és fer salut'

Estan àmpliament demostrats els efectes beneficiosos de l’activitat física regular que ajuda a prevenir les malalties coronàries, controlar la pressió arterial, millorar la diabetis, desenvolupar força muscular, controlar l’artrosi, millorar la mobilitat, reduir la depressió, prevenir l’osteoporosi, reduir el risc d’infart cerebral i reduir l’estrès. L’estat de salut, les preferències personals, els objectius i els interessos són els que determinen el tipus d’activitat que cada persona tria.

Caminar, a més a més, és una activitat que està a l’abast de gairebé tothom i és bona per a la salut. Caminar cada dia a bon pas trenta minuts i fer excursions per la natura és una pràctica divertida i enriquidora. En una caminada es poden enfortir els lligams socials i conèixer bonics indrets de la nostra geografia, sovint desconeguts, a la vegada que es practica l’esport més antic del món.

Recordeu, tanmateix, un seguit de consells bàsics que cal tenir en compte durant una caminada: comporteu-vos de manera cívica amb la natura i la resta de participants, porteu roba i calçat adequats i cantimplora amb aigua, no embruteu, dipositeu les deixalles als contenidors adients i seguiu les indicacions dels organitzadors.

Podeu descarregar-vos el calendari de caminades 2020 aquí.

compartir

Font de la informació: FEEC (Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya)

Categoria: Educació ambiental, Xarxa de Parcs Naturals, Notícies d'arreu, Diputació de Barcelona, ODS,