Montesquiu | Xarxa de Parcs Naturals
La primera tindrà lloc el dijous 25 de maig

Comencen les Jornades tècniques al Centre de Recursos del Castell de Montesquiu

$urlFileEntry

Castell de Montesquiu. Autor: Diputació de Barcelona

30/04/2017

En marxa, un any més, el cicle de jornades tècniques organitzades per l'Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona amb la col·laboració d'altres àrees de la corporació. L'objectiu de les sessions és oferir un marc de reflexió i coneixement sobre la gestió dels espais naturals, l'ordenació territorial i, en general, el medi ambient i la seva relació amb l'entorn socioeconòmic.

Les tres sessions programades tindran lloc al Centre de Recursos del Castell de Montesquiu i, aquest 2017, les temàtiques protagonistes són "La natura, motor de l'economia local" (dijous, 25 de maig), "Dades obertes sobre patrimoni natural: com les podem oferir i aprofitar els municipis?" (dimarts, 3 d'octubre) i "L'espai blau dels nostres municipis: els beneficis del patrimoni natural i cultura vinculat a l'aigua" (dimarts, 14 de novembre). 

Cada jornada consta d'un primer apartat teòric de ponències marc seguides de la presentació de diferents experiències, casos d'èxit o projectes innovadors a nivell municipal i s'adrecen principalment a responsables polítics i tècnics d'ajuntaments, consells comarcals i consorcis i a tots els tècnics que treballin per a la gestió del territori, medi natural, zones rurals, verd urbà, etc. Tanmateix, estan obertes a tota persona que estigui interessada en la temàtica.

L'horari és de les 9.30 a les 14 h i l'assistència és gratuïta si bé és necessari inscriure's prèviament.

Aquest 2017, les jornades programades al Centre de Recursos del Castell de Montesquiu són:

· Dijous, 25 de maig: "La natura, motor de l’economia local".


· Dimarts, 3 d'octubre: "Dades obertes sobre patrimoni natural: com les podem oferir i aprofitar els municipis?".

· Dimarts, 14 de novembre: "L’espai blau dels nostres municipis: els beneficis del patrimoni natural i cultural vinculat a l’aigua".

La primera d'elles, "La natura, motor de l’economia local", pretén aprofundir en la manera com la natura es pot convertir en motor de l'economia sostenible dels nostres pobles i explicar diferents iniciatives municipals en què els ajuntaments han apostat clarament per la dinamització dels productes locals, de la terra, de proximitat i de qualitat. 

Trobareu el programa definitiu i el formulari mitjançant el qual inscriure-us, gratuïtament, a la jornada a l’enllaç següent.

Organització i coordinació:

Diputació de Barcelona: Àrea de Territori i Sostenibilitat, Direcció de Serveis de Formació, Àrea de Cultura i Àrea de Desenvolupament Econòmic Local.

Per a més informació:

Direcció de Serveis de Formació

Tel. 934 049 300

A/e: ds.formacio@diba.cat

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Educació ambiental, Montesquiu, Xarxa de Parcs Naturals, Diputació de Barcelona,