Xarxa de Parcs Naturals
Al Parc Natural de la Serra de Montsant

Poesia als parcs. Lletres i paisatges s'atura a la cartoixa d'Escaladei

$urlFileEntry

Claustre d'Escaladei. Autora: Júlia Viejobueno

08/10/2017

El diumenge 24 de setembre, el monument fundat a segle XII va acollir el recital del cicle 'Poesia als parcs. Lletres i paisatges 2017'. L’acte, coorganitzat amb l’entitat cultural Centre Quim Soler, la literatura i el vi, va posar en relació la poesia, la dansa i el patrimoni.

El recital es va iniciar a l’aire lliure, al bell mig de la cartoixa, amb una benvinguda a càrrec del director del Parc Natural de la Serra de Montsant i una petita peça coreogràfica a càrrec de Magda Borull i Guillem Sanabra. Un cop acabada la primera lectura dels poemes de Maria Cabrera, els ballarins van conduir el públic fins al claustre, on va tenir lloc la segona intervenció artística.

Després d’aquesta segona proposta performàtica de poesia i dansa, el públic va desplaçar-se fins a l’interior de l’espai del refetó, on va desenvolupar-se la resta de l’acte.

Maria Cabrera va llegir poesies del seu darrer llibre, La ciutat cansada (Premi Carles Riba 2016) i dues poesies inèdites. La dansa va anar-se intercalant entre poema i poema.

L’acte va finalitzar amb un vermut per a tots els assistents a càrrec del Centre Quim Soler, la literatura i el vi.

Us recordem els tres darrers recitals programats dins el cicle d’enguany:

Parc Natural del Montseny. Reserva de la Biosfera

Dissabte 21 i diumenge 22 d’octubre - Turisme rural La Morera. El Brull (BV-5301, km 30,5).

Cap de setmana de creació poètica entorn del paisatge amb la presència d’alguns dels poetes que han participat en el cicle Poesia als parcs. Lletres i paisatges durant els darrers dos anys. El diumenge 22, a les 13 h, es llegiran els poemes creats. Acte obert al públic.

Parc del Garraf

Diumenge 29 d’octubre - 12 h. Centre Cívic El Roure. Av. de Sitges, 14. Begues.

Recitat de diversos autors de poesia catalana contemporània, a càrrec de Laura Borràs (veu) i Montse Castellà (música). 

Parc del Foix

Diumenge 5 de novembre - 12 h. Plaça del Castell. Castellet i la Gornal.

"Foix al Foix. Ballem Foix", a càrrec d’Aleix Cort i Vicenç Altaió. Acte de clausura de la commemoració de l’Any Foix.

Descarregueu-vos el programa en aquest enllaç.

Poesia als parcs. Lletres i paisatges és una iniciativa de la Diputació de Barcelona que compta amb el suport de la Institució de les Lletres Catalanes i s'emmarca dins el programa cultural Viu el parc de la Xarxa de Parcs Naturals. Actualment, Tramoia Cultura coordina el cicle.

Des de l'any 2004, aquest cicle ajuda a difondre la poesia com una expressió artística lligada a la natura i, especialment, als espais protegits de la Xarxa de Parcs Naturals i d'altres de fora de Catalunya. A més del canal Youtube, podeu trobar tota la informació al programa, la pàgina web i el Facebook de Poesia als parcs. Lletres i paisatges.

compartir

Font de la informació: Tramoia Cultura

Categoria: Poesia als Parcs, Xarxa de Parcs Naturals, Notícies d'arreu, Poesia als parcs, Viu el parc, Diputació de Barcelona,