Xarxa de Parcs Naturals
Dins el cicle Poesia als parcs. Lletres i paisatges 2019

La improvisació sublunar d'Oriol Sauleda i Xavier Vallverdú pren la cartoixa d'Escaladei

$urlFileEntry

Sauleda durant el recital. Autor: Tramoia

12/09/2019

Poc abans de les 12 h del migdia, la sala d'el Refetó de la cartoixa d’Escaladei, al Parc Natural de la Serra de Montsant, ja tenia totes les cadires gairebé ocupades pels assistents que s’hi havien aplegat per escoltar la poesia d’Oriol Sauleda i el piano d’en Xavier Vallverdú.

Oriol Sauleda (Sant Pol de Mar, 1993) fa poesia des de la improvisació i diu que entén més la poesia "dita en veu alta" i defensa la possibilitat "de veure poesia allà on no n'hi ha. A tot arreu on miris pots veure-hi poesia".  I just això és el que van aconseguir. Amb la proposta “Projecte Infinit Improvisació Sublunar” va captivar l’atenció del públic des del minut zero i el van mantenir en una atenció i silenci absolut fins al darrer segon del recital, transportant-lo a una espècie de viatge cap allò més essencial de la vida, l’ésser humà i l’existència, a parir d’aquesta narració (improvisada) lineal i continuada, i amb un piano de fons que l'acompanyava i el complementava  a la perfecció.

El duet Sauleda-Vallverdú és pioner amb aquesta proposta de poesia improvisada, que aconsegueix caminar i emportar-se els oients, tot trobant l’equilibri entre la veu i el piano.

L’acte va acabar amb un vermut per a tots els assistents, gentilesa de l’associació prioratina Centre Quim Soler, la literatura i el vi.

Propers recitals

Us convidem a gaudir dels propers recitals del cicle:

Divendres 13 de setembre, 19 h - Espai Natural de les Guilleries-Savassona.

Lloc: Casa Museu Verdaguer. Carrer Major, 7. Folgueroles.

"Tanta carn bruta". Recital poètic a càrrec de Guillem Gavaldà, Maria Isern i Pol Guasch (premis Francesc Garriga en les tres darreres edicions). Amb la participació d’Ona Fusté, ballarina contemporània. En col·laboració amb la Fundació Jacint Verdaguer.

Diumenge 15 de setembre, 12 h - Parc del Montnegre i el Corredor. ANY BROSSA.

Lloc: Font de Pradelló. Ca l’Agustí. Olzinelles, Sant Celoni.

Recital i passejada poètica en homenatge a Joan Brossa amb Perejaume, Manuel Guerrero i Carles Rebassa. Acompanyament musical a càrrec de Ramon Juan Sitjar (guitarra).

Nota: En cas que plogui, l’acte es farà a la sala d’actes de la Rectoria Vella de Sant Celoni (passeig de la Rectoria Vella, s/n).

Poesia als parcs. Lletres i paisatges

Poesia als parcs. Lletres i paisatges és un cicle poètic que va néixer el 2005 dins el marc del programa Viu el parc. Aquest cicle es basa en un seguit de lectures i recitals poètics que es duen a terme a cada un dels deu espais de la Xarxa de Parcs Naturals i a d’altres espais naturals protegits de dins o fora de Catalunya, amb qui la Diputació de Barcelona manté vincles culturals per raó d’agermanaments estables o convenis específics establerts amb entitats culturals o conservacionistes del país o l’estranger, com ara l’Obra Cultural de l’Alguer, a Sardenya.

Des de l’any 2008, el programa compta amb el suport i la col·laboració de la Institució de Lletres Catalanes, adscrit al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, amb qui des del 2010 la Diputació de Barcelona té subscrit un conveni de col·laboració mútua per donar suport al cicle.

compartir

Font de la informació: Tramoia Produccions Culturals

Categoria: Educació ambiental, Poesia als Parcs, Xarxa de Parcs Naturals, Notícies d'arreu, Educació ambiental, Poesia als parcs, Educació ambiental, Viu el parc,