caes

Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona Amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

La Casa Nova de l'Obac, al Parc Natural de Sant Llorenç, acull la festa de l'accessibilitat amb tallers, rutes i activitats per a tothom

05/12/2022

A la Xarxa de Parcs Naturals volem que tothom tingui accés als espais naturals. Per això posem a l’abast materials, programes i recursos de suport a l’accessibilitat per tal d’afavorir l’accés al medi natural de persones amb diversitat funcional. Tots aquests recursos es van mostrar el dissabte 3 de desembre en la celebració del Dia Internacional de les Persones amb (dis)capacitat que es va fer a la Casa Nova de l'Obac, al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac.  

Aquesta jornada va ser fruit de la col·laboració amb  la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i el Centre d’Interpretació del Medi Ambient (CIMA Serveis Educatius) i va ser possible gràcies a la participació d’un gran nombre de persones voluntàries de diferents entitats com el Centre Excursionista de Terrassa (CET), Joëlette, l’escola d’educació especial Crespinell de TerrassaRodamuntLaFACT - Fupar i CIM Project.

Amb una participació lleugerament inferior a la prevista, tots els assistents van poder gaudir d’una jornada assolellada i tranquil·la plena d’activitats: excursions amb Joëlettes i barres direccionals, ruta teatralitzada, tallers diversos pensats per potenciar els cinc sentits, tallers de jardineria i apicultura, conta contes, mostra de materials, geocerca o geocaching... Activitats que van comptar amb recursos de suport a l’accessibilitat, com intèrprets de llengua de signes catalana (LSC), braille i audiodescripció per a persones cegues, cadires Jöelette per a persones amb mobilitat reduïda i barres direccionals per a persones cegues i un equip d’atenció i suport que va atendre personalment les necessitats que es van anar presentant al llarg de la jornada.

El resultat va ser un matí feliç, on molts participants van poder conèixer de primera mà el ventall de recursos que la Xarxa de Parcs Naturals posa al servei de la diversitat funcional. Un dia on es van teixir complicitats i aliances, i on tothom que hi va participar, ja sigui com a assistent o voluntari, va poder gaudir i veure gaudir als altres.

Però si bé la jornada de dissabte va ser un dia especial, des de la Xarxa de Parcs Naturals treballem dia a dia per anar eliminant barreres i afavorir la inclusió i l’accés a la natura de totes les persones, oferint cada any un gran ventall de propostes per a tots els públics i capacitats: programes adaptats per a escoles d’educació especial, rutes de natura amb Jöelette i barres direccionals, materials i recursos en Braille o recitals de poesia i rutes teatralitzades amb interpretació de llengua de signes.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Sant Llorenç-Obac, Xarxa de Parcs Naturals, Diputació de Barcelona, Educació ambiental, Viu el parc, ODS,