caes

Diputació de Barcelona | Xarxa de Parcs Naturals Catorze treballadors de vuit empreses

La Diputació de Barcelona forma en manipulació d'aliments a les empreses adherides al programa Parc a taula

18/11/2018

Un total de catorze treballadors de vuit empreses adherides al programa Parc a taula realitzen el curs de manipulació d’aliments que ofereix el Servei de Salut pública de la Diputació de Barcelona.

El programa Parc a taula ha ofert gratuïtament a totes les empreses que hi estan adherides la realització del curs de manipulació d’aliments per al personal d’establiments alimentaris minoristes i de la restauració.

Aquest curs té per objectiu proporcionar als manipuladors d’aliments els coneixements sobre higiene alimentària necessaris per garantir la seguretat alimentària en el seu lloc de treball. És un curs útil per a manipuladors d’aliments d’establiments minoristes i de restauració comercial, incloent els elaboradors, paradistes i productors d’àmbit local.

El curs, de 3 h de duració, ha constat d’una part teòrica al final de la qual s’ha obert la participació dels alumnes, mitjançant la discussió i la realització i resolució d’exercicis. Alguns dels temes tractats són les malalties de transmissió alimentària, la contaminació d’aliments, els factors que afecten el creixement bacterià, les contaminacions encreuades, les estructures i equips de cuina, la higiene personal, els hàbits higiènics, les pràctiques correctes de manipulació, els sistemes d’autocontrol i les especificacions higièniques i sanitàries dels aliments.

A la finalització, als alumnes se’ls ha lliurat un dossier amb els continguts del curs i un certificat que els és vàlid per acreditar el requisit legal que tenen les empreses de formar en matèria de manipulació d’aliments als seus treballadors.

La formació s’ha canalitzat a través del Servei de salut pública de la Diputació de Barcelona i ha anat a càrrec de Saia Formació, una consultoria en seguretat alimentària i Anàlisi de Perills i Punts de Control Crítics de Barcelona.

La convocatòria del curs s’ha adreçat a totes les empreses adherides al programa Parc a taula, de les quals vuit han aprofitat aquesta oportunitat per inscriure-hi a catorze treballadors. Les empreses beneficiades són: Bouquet d'Alella, Bouquet d'Hort Obrador Agroecològic, Can tria Ecologic, Confraria de Pescadors de Barcelona, Formatges de Ciuret, La Fassina de Jafre, Tempo de l'Hort i Turisme Rural La Morera.

compartir

Font de la informació: Parc a taula

Categoria: Diputació de Barcelona, Parc a taula, Diputació de Barcelona, Parc a taula, Xarxa de Parcs Naturals, general,

Recursos

Parc a taulaParc a taula