caes

Xarxa de Parcs Naturals Aquest 2024 se n’ha licitat la compra de tretze més

La Gerència de Serveis d’Espais Naturals adquireix vehicles híbrids endollables i elèctrics per reduir les emissions de CO2

25/06/2024

En el marc del Pla Clima de la Diputació de Barcelona, la Gerència de Serveis d’Espais Naturals ha adquirit nou vehicles híbrids endollables i un d'elèctric per substituir vehicles antics que funcionaven amb combustible fòssil i eren altament contaminants, i aquest 2024 n’ha licitat la compra de tretze més.

Aquesta actuació forma part del Pla d'Optimització de Recursos 2.0, que promou l’adquisició de vehicles respectuosos amb el medi ambient amb l'objectiu que la flota de vehicles sigui més sostenible, així com reduir la utilització i el consum de combustible dels vehicles de la flota i potenciar la utilització del vehicle compartit.

En total, la flota de la gerència està composta per 106 vehicles, entre turismes (4), tot terrenys (56), SUV (21), pick-up (19), furgonetes (5) i agrícoles (1). El 2023 es van renovar nou vehicles tipus SUV compactes (PHEV) i una furgoneta elèctrica petita per un import de 396.148,17 €.

Per al 2024 s’ha licitat la renovació de tres vehicles tot camí PHEV o híbrid no endollable, una furgoneta elèctrica gran i dos vehicles tipus SUV compactes (PHEV). I també s’ha licitat la renovació de set vehicles tipus pick-up, per millorar-ne la seguretat. El cost de la renovació de la flota enguany és de 568.447.

Els objectius marcats a curt termini són l'electrificació parcial de la flota de vehicles, per arribar a l'electrificació total en els terminis marcats per la Diputació de Barcelona referent al Pla Clima, així com una gestió més eficient dels processos.

El principal objectiu del Pla és assolir la neutralitat climàtica de la institució a l’any 2030, avançant en 20 anys cap a la fita que la Unió Europea i el Pacte de les Alcaldies per l’Energia i el Clima van fixar per al 2050. Per això s’han substituït deu vehicles antics per uns altres amb una tecnologia total o parcialment més neta, amb la conseqüent reducció d'emissions d'efecte d'hivernacle.

També s’ha realitzat un estudi de necessitats en instal·lacions de les diferents ubicacions on pernocten els vehicles de la flota de la Gerència per tal de promoure la instal·lació de punts de càrrega elèctrica.

 

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Xarxa de Parcs Naturals, ODS,