caes

Xarxa de Parcs Naturals | Montseny | Collserola | Guilleries-Savassona | Parc Agrari | Marina | Litoral | Montesquiu | Foix | Garraf | Montnegre-Corredor | Olèrdola | Sant Llorenç-Obac | Diputació de Barcelona Els diumenges a les 22.30 h i a la plataforma La Xarxa+

La Xarxa de Comunicació Local estrena la sèrie 'Parcs de llegenda', un viatge pel misteri per descobrir la Xarxa de Parcs Naturals

05/04/2023

El proper diumenge 16 d’abril, les televisions de la Xarxa de Comunicació Local estrenen una nova sèrie sobre els parcs, Parcs de llegenda, que es podrà veure en directe els diumenges a les 22.30 h i a la carta a través de la plataforma La Xarxa+. I a partir del dijous 13, i cada dijous abans de l'emissió d'un nou capítol, a les xarxes socials de la Xarxa i a la plataforma La Xarxa+ es podrà escoltar el pòdcast de la llegenda que porta al presentador a visitar el parc.

Els objectius d’aquesta sèrie, produïda per la Xarxa Audiovisual Local (XAL) amb la col·laboració de Lavínia audiovisual, són descobrir tot el que s’amaga en aquests parcs: flora, fauna, patrimoni però també activitats econòmiques, gastronomia i persones per les quals el parc és el seu hàbitat, la seva feina o la seva filosofia de vida. El programa també pretén conscienciar del valor mediambiental dels parcs d’una manera divertida i gens alliçonadora i inculcar el respecte dels visitants cap al medi natural i les activitats que s’hi desenvolupen.

Una llegenda serà l’excusa per descobrir cadascun dels dotze espais naturals amb Edgard Fornós, d’una manera vivencial i divertida, amb tres històries en cada capítol i una durada de 27 minuts. L’itinerari comença amb una llegenda popular en format pòdcast narrada per Marta Delcor, que explicarà les històries màgiques i misteris que envolten els boscos. Aquests pòdcasts es podran escoltar cada dijous, a partir del 13 d’abril, a La Xarxa+.

Cada setmana la sèrie dedica un capítol a una llegenda d’un parc: les dones d’aigua (Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, 16 abril), la cova d’or (Parc del Foix, 23 abril), el salt de la Minyona (Espai Natural de les Guilleries-Savassona, 30 abril), la noia de la fona (Parc de la Serralada de Marina, 7 maig), el drac de Sant Llorenç (Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, 14 maig), la sirena de la Falconera (Parc del Garraf, 21 maig), el diamant del Serpent (Parc del Montnegre i el Corredor, 4 juny), Sant Medir (Parc Natural de la Serra de Collserola, 11 juny), la pedra del pas de la barca (Parc Agrari del Baix Llobregat, 18 juny), Sant Moí, l’ermità oblidat (Parc del Castell de Montesquiu, 25 juny), Guisla la remeiera (Parc d’Olèrdola, 2 juliol) i la bruixa de la pinta d’or (Parc de la Serralada Litoral, 9 juliol).

El primer capítol, centrat en les dones d’aigua del Montseny, parla del tritó del Montseny, espècie en perill d’extinció. Hi apareixen Àngel Moreno, del Viver Can Rubí; Arnau Mundet, educador ambiental que explica la llegenda; i Gemma Font, experta en literatura i les dones d’aigua de Víctor Balaguer.

compartir

Font de la informació: La Xarxa

Categoria: Educació ambiental, Divulgació, Vídeos, Xarxa de Parcs Naturals, Montseny, Collserola, Guilleries-Savassona, Parc Agrari, Marina, Litoral, Montesquiu, Foix, Garraf, Montnegre-Corredor, Olèrdola, Sant Llorenç-Obac, Diputació de Barcelona, Biodiversitat, Educació ambiental, ODS, Llibres, revistes i CD, Vídeos, Educació ambiental,