Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona
És la 21a edició

Les ADF Lluçanès i Sant Salvador de Guardiola guanyen els Premis Prevenció Incendis Forestals 2017

$urlFileEntry

Conesa i Guiteras amb els guanyadors. Autor: Ò. Ferrer / Diba

13/11/2017

L’ADF Lluçanès amb el projecte 360º i l’ADF Sant Salvador de Guardiola amb un projecte de formació adreçat a la població local han estat les ADF (Agrupacions de Defensa Forestal) guanyadores dels Premis de Prevenció d’Incendis 2017 que, des de fa 21 anys, convoca anualment la Diputació de Barcelona.

El veredicte del jurat s’ha conegut el matí del dissabte 11 de novembre en el transcurs de la Festa celebrada a l’Auditori Valentí Fuster de Cardona, presidida per la presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, en la que hi ha participat més de 350 persones vinculades a les ADF, les associacions de propietaris forestals i els municipis.

En aquesta 21a edició dels Premis que impulsa la Diputació de Barcelona, en els dos premis convocats, nou ADF optaven al Premi Rossend Montané, per a projectes de planificació i gestió per a la prevenció d’incendis: el Bruc, els Cingles, Llinars del Vallès, Lluçanès, Montseny Congost, Montseny Ponent, Sant Sadurní d’Anoia, Subirats i Teià; i cinc projectes presentats per les ADF del Bruc, la Carrerada, la Quintinenca, Sant Salvador de Guardiola i Terrassa es presentaven al Premi Jordi Peix i Massip, per a projectes d’informació i sensibilització a la societat en prevenció d’incendis forestals.

Premis finalistes

Els projectes finalistes del Premi Rossend Montané i Ferrer han estat “Boscos nets” de l’ADF Montseny Ponent (Tagamanent, Aiguafreda, Seva i el Brull) amb la instal·lació d’elements auxiliars de suport al pasturatge per al manteniment de la tallada estratègica executada al llarg de la C-17 amb reducció i manteniment del sotabosc amb ramats de cabres; i "Ampliació xarxa videovigilància forestal” de l’ADF Subirats, d’ampliació de la xarxa de videovigilància forestal a les comarques de l’Alt Penedès i Garraf, amb major cobertura d’imatges a temps real.

Pel que fa al Premi Jordi Peix i Massip, els altres dos projectes finalistes han estat “Mosaic agroforestal del Penedès” presentat per l’ADF La Carrerada (Vilafranca del Penedès, les Cabanyes i la Granada), per potenciar i posar en valor el mosaic agroforestal del Penedès fent créixer la superfície forestal i millorant ecològicament els espais existents i accions de reforestació a Pacs del Penedès, les Cabanyes i la Granada; i “Accions de sensibilització en la prevenció d’incendis entre els ciutadans”, presentat per l’ADF Terrassa, per estimular el coneixement i l’estimació de l’entorn més proper als ciutadans a través de les entitats, formació en bones pràctiques i augmentar la visibilitat de les ADF per a la captació de nous voluntaris.

Premi Honorífic Joaquim Maria de Castellarnau

El Premi Honorífic d’aquest any ha estat per Anita Figuera Bacardit, de Biosca de Castelltallat, a Sant Mateu de Bages. Nascuda a Figuera d’Aguilar de Segarra l’any 1934, es veïna de Biosca de Castelltallat, a Sant Mateu de Bages. Es vídua de Josep Maria Duocastella Morera, mort l’any 2011, que fou membre de l’Agrupació de Defensa Forestal Amics del Bosc Bages – Anoia, des de la seva fundació.

En el discurs de cloenda de l’acte, Mercè Conesa ha volgut reconèixer l’esforç i dedicació del col·lectiu de persones voluntàries que integren les ADF del conjunt del territori, així com de totes aquelles persones que treballen en defensa i preservació del territori, especialment per evitar incendis en el conjunt de boscos del país. En aquesta línia, Conesa ha reiterat el compromís de la Diputació de Barcelona amb la defensa forestal i a fer que els boscos siguin espais productius.

La presidenta de la Diputació ha finalitzat el seu discurs demanant un fort aplaudiment per a totes aquelles persones que no poden ser en aquest acte per estar mancades de llibertat, persones que, ha volgut remarcar, tenen també una gran implicació en la defensa de la terra.

Amplieu la informació en el vídeo del lliurament Premis de Prevenció d’Incendis 2017 a les ADF.

compartir

Font de la informació: Diputació de Barcelona

Categoria: Xarxa de Parcs Naturals, Prevenció incendis, Oficina Tècnica de Prevenció d'Incendis, Diputació de Barcelona, Diputació de Barcelona,