Xarxa de Parcs Naturals
Dins el cicle 'Poesia als parcs. Lletres i paisatges 2017'

Míriam Cano i Carles Rebassa, al Centre d'Art i Natura de Farrera

$urlFileEntry

Recital. Autor: XPN

10/07/2017

El cap de setmana del 10 i 11 de juny va tenir lloc el ja clàssic recital de Poesia als Parcs. Lletres i paisatges al Centre d’Art i Natura de Farrera (CAN), al Parc Natural de l'Alt Pirineu.

Enguany, els artistes convidats venien de la mà d'Edicions Terrícola i van ser en Carles Rebassa i la Míriam Cano, dos dels autors publicats al llarg del 2016 per aquesta editorial independent de poesia. S’havia de comptar també amb la presència del poeta David Caño, el qual per motius personals de darrera hora no va poder assistir-hi. Als dos poetes els va acompanyar el percussionista urgellenc, Arnau Obiols.

Com és habitual, es van celebrar dos recitals. El primer, dissabte a la tarda, al pati del CAN, amb les muntanyes de Montsent, Montorroio, Pala Pedregosa, la Mainera, entre d’altres, com a teló de fons, on els dos poetes van recitar poemes dels seus darrers llibres: Ancoratge (Míriam Cano) i Pluja de foc (Carles Rebassa).

Cano es va atrevir també amb algun poema de Rebassa, així com també amb composicions d’altres llibres seus. En Carles, al seu torn, igualment va recitar poemes d’altres llibres seus, algun poema escrit a Farrera fa una bona colla d’anys, i textos d’altres autors com Palau i Fabre.

Arnau Obiols va posar-hi l’acompanyament de fons a partir de diversos instruments percussors com la bateria, i objectes no instrumentals propis del paisatge de muntanya (esquellots, esclops de fusta, etc.) amb els quals va aprofitar per jugar-hi i fer que esdevinguessin instruments.

El recital va aplegar una trentena de persones del poble de Farrera i rodalies.

Passejada fins a l’ermita de Santa Eulàlia d’Alendo

Diumenge al matí, sota un bon sol de muntanya es va iniciar la passejada fins a l’ermita de Santa Eulàlia d’Alendo. A part del músic i els dos poetes, s’hi va afegir també l’acordionista de la Vall de Cardós, Roser Gabriel, i altres persones del poble, una desena, en total. Amb la participació dels assistents, l’agradable recorregut fins a l’ermita es va anar farcint de lectures i poesies, aprofitant les ombres i les fonts o salts d’aigua on poder-se refrescar, i es van poder escoltar poesies de Carles Rebassa i Míriam Cano, però també de Míriam Calafell, Blai Bonet, Víctor Obiols, etc. llegits per vàries persones assistents a la passejada.

Un cop arribats dins l’ermita, i a recer de la calor del migdia, es van escoltar un parell de peces més de la mà del tàndem que van fer els dos músics i un darrer poema de l’autor israelià Ronny Someck, que va servir per donar per tancada l’edició d’enguany.

Ara arriba l’aturada estiuenca del cicle, tanmateix, al setembre reprenem amb la tradicional trobada algueresa. Us en donem els detalls:

Parco Nazionale dell’Isola dell’Asinara

Divendres, 1 de setembre - L’Alguer. Sardenya, Itàlia.

Amor fora de mapa, de Roc Casagran. Amb Roc Casagran i l’acompanyament musical de Mireia Vives i Borja Penalba.

Parco di Porto Conte

Dissabte, 2 de setembre - L’Alguer. Sardenya, Itàlia.

Cançó de fer camí, amb Mireia Vives i Borja Penalba.

Poesia als parcs. Lletres i paisatges és una iniciativa de la Diputació de Barcelona que compta amb el suport de la Institució de les Lletres Catalanes i s'emmarca dins el programa cultural Viu el parc de la Xarxa de Parcs Naturals. Actualment, Tramoia Cultura coordina el cicle.

Des de l'any 2004, aquest cicle ajuda a difondre la poesia com una expressió artística lligada a la natura i, especialment, als espais protegits de la Xarxa de Parcs Naturals i d'altres de fora de Catalunya. A més a  més del canal Youtube, podeu trobar tota la informació al programa, la pàgina web i el Facebook de Poesia als parcs.

compartir

Font de la informació: Tramoia Cultura

Categoria: Poesia als Parcs, Xarxa de Parcs Naturals, Notícies d'arreu, Poesia als parcs, Educació ambiental, Viu el parc,