caes

Xarxa de Parcs Naturals Amb prop de 200 itineraris i 480 punts d'interès

Una app recull tots els itineraris senyalitzats de la Xarxa de Parcs Naturals

28/01/2019

La nova versió de l'app Itineraris.Parcs inclou novetats i millores com la descàrrega de tracks, un nou control de capes (amb capa de l'ICGC), la visualització d'imatges millorada i l'adaptació de la realitat augmentada a les darreres versions d'Android.

Gràcies a aquestes novetats, l'aplicació mòbil Itineraris Parcs us ajudarà encara més a planificar de manera més eficient els vostres itineraris senyalitzats i descobrir un munt de racons emblemàtics dels dotze parcs de la Xarxa de Parcs Naturals. També podreu conèixer els elements rellevants del seu patrimoni natural, cultural i històric.

L'app Itineraris Parcs és gratuïta, està disponible per a Android i iOS i es pot configurar en català o castellà. Per gaudir de les noves millores (descàrrega de tracks; nou control de capes, amb capa de l'ICGC; visualització d'imatges millorada, i adaptació de la realitat augmentada a les darreres versions d'Android), cal que l'actualitzeu.

Itineraris Parcs aplega més de 190 itineraris senyalitzats, vuit dels quals estan adaptats per a persones amb alguna dificultat de mobilitat i visual, i més de 480 punts d'interès en format mapa o llista. Podreu ordenar els tracks per distància, dificultat, modalitat (a peu, bicicleta, adaptada) o temàtica (paisatgística, fotogràfica, literària, cultural), crear la vostra llista de favorits i compartir-los a través de les xarxes socials, el correu electrònic o WhatsApp.

Cada itinerari disposa d'una fitxa descriptiva, mapa, durada en temps i en quilòmetres, perfil topogràfic i fitxers multimèdia relacionats amb la ruta com ara vídeos, imatges o el desplegable en PDF.

L'app incorpora la realitat augmentada per trobar en el territori els elements vinculats a l'itinerari i un sistema d'avisos i alertes del parc per planificar la sortida amb seguretat. Igualment, podreu consultar els punts d'informació i accedir a les dades de contacte de l'espai natural.

Els itineraris senyalitzats de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona són itineraris homologats, identificats en el territori amb plafons informatius i fites d'inici, que transcorren per indrets dels espais naturals i garanteixen l'equilibri i la conservació de l'entorn.

Si encara no ho heu fet, descarregueu-vos-la en aquest enllaç, en el qual trobareu també la resta d'aplicacions mòbils dels parcs de la XPN.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Educació ambiental, ODS, Xarxa de Parcs Naturals, general,