Xarxa de Parcs Naturals
Forma part de l'àmbit de treball transversal núm. 8 del Consell

Parc a taula assisteix a la presentació de la constitució del Consell Català de l'Alimentació

$urlFileEntry

Acte de presentació. Autor: Parc a taula

12/06/2019

El Parlament de Catalunya va acollir el divendres 7 de juny la presentació del Consell Català de l’Alimentació, un nou òrgan d’assessorament i participació en matèria agroalimentària adscrit al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. L’acte va ser presidit pel president del Parlament, Roger Torrent, acompanyat de la consellera Teresa Jordà, i també hi van participar els cuiners Joan Roca i Carme Ruscalleda i el catedràtic de nutrició Abel Mariné. El cuiner Ferran Adrià ho va fer per vídeo.

Ruscalleda, Roca i Mariné van mantenir una conversa sobre l’alimentació en la qual, entre altres aspectes, van parlar de la importància de consumir productes de proximitat i de “retornar el protagonisme” al sector primari, en paraules de Roca. Tots tres van posar especial èmfasi també en la importància de la formació i l’educació en l’alimentació. “La clau és formar”, va assegurar Ruscalleda, i Mariné va defensar que cal tenir “coneixement científic” del que es menja. Adrià es va referir a aspectes com la innovació i la internacionalització i va destacar com a reptes principals del Consell els aspectes relacionats amb la formació i l’anàlisi.

El Consell Català de l’Alimentació té per objectiu analitzar i debatre d’una forma participativa i eficaç els reptes de tipus social, ambiental, empresarial i tecnològic que ha d’afrontar el sector agroalimentari i impulsar una política alimentària que respongui a les demandes dels consumidors i potenciï el teixit productiu català. L’integren representants de diverses organitzacions professionals agràries i d’institucions, associacions i col·legis professionals vinculats al sector de l’alimentació a Catalunya.

El programa Parc a taula, gestionat per la Gerència d’Espais Naturals, forma part de l’àmbit de treball transversal núm. 8 del Consell, anomenat “Territori, Empresa i Cultura: Cohesió de país”.

compartir

Font de la informació: Parc a taula

Categoria: Parc a taula, Xarxa de Parcs Naturals, Parc a taula, Parc a Taula,