caes

Xarxa de Parcs Naturals Hi han participat 8 productors, elaboradors i productors adherits a Parc a taula

Productors i elaboradors de la Xarxa de Parcs Naturals participen a la Fira Àpat

20/10/2018

Fira Àpat, la Fira de Professional de l’Alimentació i la Gastronomia Catalana, ha tingut lloc els dies 6, 7 i 8 d’octubre. Enguany, ha comptat amb la participació del Parc a taula, programa de desenvolupament de la Diputació de Barcelona que posa en valor a les empreses enogastronòmiques vinculades als espais naturals protegits de la Xarxa de Parcs Naturals. Durant l’esdeveniment, productors catalans de proximitat han presentat els seus productes a botigues, restaurants, hotels i vinoteques.

La 4a edició de Fira Àpat s’ha celebrat, un any més, a la Cúpula Events del C.C. Las Arenas de Barcelona. Ha comptat amb 98 expositors i ha rebut més d’11.000 visitants al llarg dels tres dies. S’hi ha ofert més de 60 showcooking, xerrades, tallers i masterclass de la mà de professionals com Ada Parellada, Melissa Herrera (exconcursant de Top-Chef), Sergi de Meià, Josep Armenteros i l’estrella Michelin Vicent Guimerà, entre d’altres, que han parlat de la sostenibilitat a la cuina, la improvisació, la cuina de tardor, la recuperació del patrimoni culinari, l’oli i la cuina dels parcs naturals.

Fira Àpat ha dedicat una zona a Parc a taula en la qual han exposat vuit productors, elaboradors i productors adherits al programa i s’han realitzat tallers diversos i presentacions de productes vinculats als parcs, així com un taller de cuina impartit per alumnes de l’Escola d'Hostaleria de Castelldefels.

Com a gran novetat, durant els tres dies s’ha comptat amb la presencia de diferents bloguers que han impartir activitats per treure més profit a les xarxes socials per al negoci gastronòmic a través de xerrades, receptes i activitats, en el marc de la I Trobada d’Infuencers de la Gastronomia Catalana.

Aquest any, Fira Àpat s’ha apropat al món dels negocis de restauració amb el Fira ÀPAT Experience, que ha tingut lloc el dilluns 8 d’octubre i ha comptat amb la presència de la consellera Teresa Jordà, del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, la qual va remarcar la importància del consum de proximitat. A més, Jordà va mostrar suport als productors en el seu passeig per la Fira, durant el qual va poder parlar amb ells i agrair-los la seva feina.

També van participar Montserrat Vilalta, directora general de Comerç de la Generalitat de Catalunya, i Jordi Padrós, coordinador de d'àmbit de l’Àrea d'Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, que van visitar l’espai Parc a taula i van poder conèixer els productors que configuren aquesta xarxa de proximitat.

Fira Àpat compta amb el suport i col·laboració de diverses institucions: Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona, Ajuntament de Barcelona, Agrupació de Botiguers i Comerciants de Catalunya, Gremi de Restauració de Barcelona i Federació Intercomarcal d’Hostaleria i Restauració.

compartir

Font de la informació: Parc a taula

Categoria: Parc a Taula, Parc a taula, Parc a taula, Notícies d'arreu, Xarxa de Parcs Naturals, general,