Xarxa de Parcs Naturals
1,4 MEUR per afavorir la millora d'espais naturals i l'ocupació de persones en risc d'exclusió social

Renovació del conveni entre la Diputació de Barcelona i l'Obra Social "la Caixa"

$urlFileEntry

Entorn restaurat de les mines de Sant Marçal. Autor: Susanna Ginesta / Diputació de Barcelona

29/06/2015

La Diputació de Barcelona i l'Obra Social "la Caixa" han renovat el conveni amb el qual s'aposta per la millora d'espais naturals i l'ocupació de persones en risc d'exclusió social. El nou acord preveu que l'entitat financera inverteixi 1,4 MEUR en 14 projectes als 12 espais naturals de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació.

La renovació del conveni, que engloba els anys 2015 i 2016, servirà per continuar invertint en les principals línies d'actuació: restauració d'àrees degradades, millora d'hàbitats, recuperació d'espais fluvials, gestió forestal, recuperació d'espais oberts i potenciació de la ramaderia.

En els projectes que es desenvolupin, es prioritzarà que les actuacions siguin executades per Centres Especials de Treball i Empreses d'Inserció. Es calcula, a més, que a través d'aquestes empreses del tercer sector podrien arribar-hi a participar unes 150 persones en risc d'exclusió social.

El conveni entre la Diputació de Barcelona i l'Obra Social "la Caixa" es va signar per primera vegada l'any 2005. Des d'aleshores, s'ha treballat sempre conjuntament en la protecció del medi ambient afavorint la reinserció social i laboral de col·lectius en risc d'exclusió, atès que és aquesta una aposta per la conservació i la gestió de les zones més valuoses a través d'actuacions territorials amb grups de treball formats per experts i per persones amb dificultats.

compartir

Font de la informació: Diputació de Barcelona

Categoria: Xarxa de Parcs Naturals, Convenis, Flora,

Tags: la caixa, conveni, diputació de barcelona, projectes protecció, inserció laboral i social,