Parc Agrari
Provinents del Parc Agrari del Baix Llobregat i del Parc Rural del Montserrat, entre d'altres

Venda a domicili de productes agroalimentaris locals durant el confinament

$urlFileEntry

Producte Fresc. Autor: Parc Agrari Baix Llobregat

05/04/2020

Davant la situació de confinament per la pandèmia de la COVID-19, són moltes les iniciatives que s’estan impulsant per posar a l'abast dels consumidors el producte alimentari local i de qualitat de les empreses productores i elaboradores que realitzen entrega a domicili, prèvia comanda dels seus productes.

Les empreses i productors locals que formen part de la Xarxa Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona estan realitzant esforços per crear webs, aplicacions i llistats per donar a conèixer aquestes empreses. Ara s'hi ha sumat el Parc Rural del Montserrat amb un llistat d’empreses i productors locals que porten la compra directament a casa.

Aquesta iniciativa s’afegeix a altres com la dels productors locals del Bages, el Rebost del Bages, i empreses agroalimentàries de l’Alt Penedès que ofereixen un llistat amb aquests productors que porten la compra directament a casa.

En aquest sentit, l'Agència del Berguedà, que també forma part de la Xarxa Productes de la Terra, ha creat el web "Comerç i productors locals" amb un seguit d'informacions i recomanacions i un llistat específic de les empreses agroalimentàries.

D’altra banda, des del Consell Comarcal del Vallès Oriental s’ha creat una aplicació, com la que va fer el Consell Comarcal del Maresme, per poder localitzar les empreses en el mapa en què es troba la informació sobre les condicions per fer la comanda i el lliurament.

Els pagesos t’ho porten a casa

Així mateix, el Parc Agrari del Baix Llobregat ha posat en marxa una iniciativa per lliurar comandes a casa. En aquest enllaç trobareu pagesos de Sant Boi de Llobregat, el Prat, Gavà, Viladecans, Molins de Rei, Sant Feliu de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, Sant Climent de Llobregat i el Papiol que ofereixen aquest servei. També podeu consultar les seves xarxes socials, Facebook, Twitter i Instagram, per fer la vostra comanda.

Més iniciatives

A aquestes iniciatives per fer arribar productes de proximitats als domicilis particulars s'hi afegeix la del Consell Comarcal del Maresme, que posa a l'abast de la població un mapa en el qual es localitzen les empreses de la Xarxa del Maresme per poder fer comandes directament. Quan es clica sobre cada productor, es pot trobar la informació de contacte per realitzar la comanda.

Xarxa Productes de la Terra

La Xarxa Productes de la Terra és una agrupació voluntària de dotze ens locals d’àmbit supramunicipal impulsada per la Diputació de Barcelona, que agrupa més d’un miler d’empreses productores i elaboradores de productes alimentaris de qualitat de la demarcació de Barcelona. L’objectiu principal de la Xarxa és enfortir aquest teixit empresarial, per tal que les empreses siguin més competitives i sostenibles, i els territoris més atractius i de qualitat.

compartir

Font de la informació: Diputació de Barcelona

Categoria: Parc Agrari, Notícies d'arreu, Webs i butlletins digitals, Biodiversitat, flora, hàbitats, Gestió del medi, Divulgació, Aplicacions, Webs, Diputació de Barcelona, ODS,