Vint-i-tres treballadors d'onze empreses adherides al Parc a taula realitzen un curs de manipulació d'aliments i COVID-19
Espai de treball a la cuina. Autor: Gareth Hubbard (Unsplash).
Vint-i-tres treballadors d'onze empreses adherides al programa Parc a taula han realitzat el curs de manipulació d’aliments i COVID-19. L’alumnat, que ha valorat amb un 8,5 sobre 10 el curs, rebrà un certificat d’assistència vàlid per acreditar la formació. Parc a taula tornarà a oferir aquest curs al personal de les empreses adherides al programa el dilluns 25 d’octubre del 2021.
La Diputació de Barcelona ha ofert un curs en línia, gratuït, amb l’objectiu de proporcionar als manipuladors d’aliments de les empreses adherides al Parc a taula els coneixements sobre higiene alimentària en temps de COVID-19.
La convocatòria del curs s’ha adreçat a totes les empreses adherides al programa Parc a taula i, si bé inicialment s'hi havien inscrit vint-i-nou treballadors afiliats a tretze empreses, finalment l'han realitzat amb èxit vint-i-tres treballadors d’onze empreses, que són: Formatges Can Pujol i Verdures Font (del Parc de la Serralada Litoral), Càmping Sitges, Can Pere, Masia La Fassina i El Rossegall (del Parc del Garraf), El Cafè de la Casa de les Lletres (Parc Natural de la Serra de Collserola), Cervesa Simanya i Can Vinyers i La Muntada-5 quarteres (Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac) i Castanya de Viladrau (Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny).
Els alumnes rebran un certificat d’assistència vàlid per acreditar la formació a la qual estan obligats els manipuladors d’aliments, segons la normativa vigent, i que té una validesa d’entre dos i quatre anys, en funció de la responsabilitat del treballador en la matèria.
Els alumnes valoren aquest curs molt positivament, amb una nota mitjana de 8,5 sobre 10. El 90,8 % dels alumnes manifesta que podrà aplicar els continguts del curs sovint o molt sovint i tots els alumnes creuen que el curs comportarà una millora en el desenvolupament del seu lloc de treball, essent una millora important en el 59 % dels alumnes.
El curs, que ofereix els coneixements necessaris per garantir la seguretat alimentària en el seu lloc de treball, és útil per a manipuladors d’aliments d’establiments minoristes i de restauració comercial, incloent els elaboradors, paradistes i productors d’àmbit local.
La formació l’ha organitzat Parc a taula en col·laboració amb el Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona i l’ha impartit en línia la consultora SAIA, especialitzada en seguretat alimentària i anàlisi de perills i punts de control crítics (APPCC).
Nova edició del curs a l'octubre
Les empreses del Parc a taula tindran una nova oportunitat de realitzar aquest curs el dilluns 25 d’octubre del 2021. A l’espera que s’obri la nova convocatòria, aquelles empreses que en tinguin interès poden adreçar-se a parcataula@diba.cat.
Font de la informació: Parc a taula
Categoria: Parc a taula, Xarxa de Parcs Naturals, Parc a taula, Parc a Taula, Diputació de Barcelona, Diputació de Barcelona,