Xarxa de Parcs Naturals En una jornada que va tenir lloc al Parc del Montnegre i el Corredor
La Xarxa de Parcs Naturals forma les entitats d'educació ambiental en l'ús de la Joëlette
Ús de la Joëlette durant la formació. Autoria: XPN
Inici de la formació als entorns de Can Bosc, al Parc del Montnegre i el Corredor. Autoria: XPN
Durant un moment de la sessió on es van impartir coneixements d'ús de la Joëlette. Autoria: XPN
05/06/2025
Una vintena de professionals d'empreses i entitats que col·laboren habitualment en diversos programes d'educació ambiental i ús públic de la Xarxa de Parcs Naturals van participar el dilluns 2 de juny al Parc del Montnegre i el Corredor en una jornada formativa sobre l'ús de la cadira tot terreny Joëlette, una eina clau per fer accessibles els espais naturals a les persones amb diversitat funcional.
La formació, duta a terme als entorns de Can Bosc, s'adreçava tant a l'equip tècnic dels parcs com a les empreses i entitats que participen en aquest tipus de programes i que la Xarxa de Parcs Naturals porta a terme regularment pel territori, com ara la realització de sortides educatives escolars o les passejades guiades. També hi van participar entitats esportives i excursionistes interessades en aquest recurs de suport a l'accessibilitat, que permet acostar el medi natural a persones amb dificultats de mobilitat.
Actualment, la Xarxa de Parcs Naturals disposa de deu cadires tot terreny (sis per a adults i quatre per a infants) que es fan servir en activitats de sensibilització ambiental i lleure inclusiu. L'objectiu d'aquesta formació és estendre l'expertesa en l'ús d'aquestes cadires per garantir activitats segures i de qualitat adreçades a un públic més divers.
Així mateix, la jornada també va incloure una sessió específica sobre les necessitats de mobilitat i suport de les persones amb lesió cerebral, gràcies a la participació de Marina Poyato i Marta Carnerero, tècniques de la Federació Excursionista Catalana de Persones amb Lesió Cerebral (FECPC), que van aportar eines i recursos útils per adaptar les activitats a aquest col·lectiu.
Aquesta iniciativa s'emmarca dins del Programa d'Accessibilitat de la Xarxa de Parcs Naturals, que treballa per garantir l'accés universal (físic, cognitiu i sensorial) als serveis, equipaments i activitats dels espais naturals. Entre altres accions, el programa preveu l'adaptació de materials educatius per a escoles, la incorporació de serveis d'interpretació en llengua de signes catalana (LSC) en totes les activitats d'ús públic, el guiatge amb Joëlette i l'eliminació de barreres arquitectòniques, entre d'altres. Totes aquestes mesures s'inclouran en el futur Pla d'Accessibilitat de la Xarxa de Parcs Naturals, actualment en fase d'elaboració.
compartir
Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals
Categoria: Xarxa de Parcs Naturals, Accessibilitat als parcs, Educació ambiental, Accés adaptat, Activitats pedagògiques i d’educació ambiental,
Aquest portal web únicament utilitza galetes pròpies amb finalitat tècnica, no recapta ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu coneixement. No obstant això, conté enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a la de la Diputació de Barcelona que vostè podrà decidir si accepta o no quan accedeixi a ells. Consulteu la nostra política de privacitat