El curs s’adreça a totes aquelles persones preocupades per la pèrdua de biodiversitat vegetal i que vulguin conèixer les principals espècies invasores, la seva incidència sobre els ecosistemes locals i com influeixen i són un dels principals motors de l’accelerada pèrdua de biodiversitat.
Al llarg de diverses sessions, s’introduiran els fonaments d’aquesta problemàtica en el cas de les plantes vasculars i es combinarà teoria, pràctiques de camp autònomes i una sortida de camp final voluntària.
S’han programat quatre sessions en línia al llarg del mes de maig: Dijous 6 de maig a les 18 h, presentació, explicació del funcionament de l'aula virtual Flor@ula i introducció del curs; Dimarts 11, 18 i 25 de maig de les 17.30 a les 20 h, desenvolupament del temari.
També es facilitarà una àmplia relació de fonts d'informació sobre la temàtica (documents de referència, pàgines web, bases de dades, etc.), s’analitzaran casos pràctics de prevenció i de control de bioinvasions vegetals i s’ensenyarà l’ús bàsic d’una eina digital per recollir observacions de camp i com generar plànols de les dades recollides.
Està prevista una sortida de camp final voluntària, a la qual no és necessari assistir per a l'obtenció del certificat d'aprofitament del curs. La data i format d’aquesta sortida s’acordarà en funció de com evolucioni la crisi sanitària.
El curs l’imparteixen David Carrera, ambientòleg especialitzat en conservació de la biodiversitat i espais naturals protegits i responsable del Programa de seguiment estandarditzat de flora amenaçada de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona (SEFA) i Maria Guirado, ambientòloga experta en el control de plantes invasores de la Diputació de Girona.
S’ofereixen un total de 40 places i el preu del curs és de 30 euros per als socis de Flora Catalana i de 60 euros per als no socis. Les sessions en línia quedaran enregistrades per a aquells inscrits que no tinguin disponibilitat horària per assistir-hi.
Els cursos de Flora Catalana
Durant els propers mesos i al llarg del 2021, l'associació Flora Catalana té programats diversos cursos, entre d’altres, el Curs introductori a les gimonospermes, Curs sobre famílies i identificació d'angiospermes (plantes amb flor, fruit i llavor). Antic Botànica II, Curs de fotografia digital de natura i introducció al retoc digital d'imatge i Curs d'història de la botànica.
Podeu consultar totes les formacions i cursos en aquest enllaç.