Comença la temporada de caça 2024-2025 al Parc Natural de la Serra de Collserola
Font de la informació: Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola
Categoria: Gestió del medi, Collserola, Biodiversitat, Educació ambiental, ODS,
Mapa de les zones de cacera. Autor: CPNSC
El dijous 3 d’octubre s’inicia la temporada de caça al Parc Natural de la Serra de Collserola, amb la primera batuda de senglar a la zona de caça controlada de Sant Cugat del Vallès. Les altres zones de caça controlada a Collserola són als municipis de Sant Just Desvern, Sant Feliu de Llobregat, Molins de Rei, el Papiol i Cerdanyola del Vallès. La temporada finalitzarà el dissabte 22 de febrer de 2025.
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya és l’administració competent en matèria de caça i qui redacta anualment el Pla tècnic de gestió cinegètica de les Zones de caça controlada de Collserola (Vallès Occidental i Baix Llobregat). En aquest document s’estableixen les zones i les dates en què es podran dur a terme les activitats cinegètiques, caça menor (conill de bosc, tudó, tord comú, tord ala-roig i becada) i batudes per al control de la població de porcs senglars, així com quines són les societats de caçadors autoritzades a dur a terme l’aprofitament cinegètic d’aquestes zones.
Al web del Parc Natural de Collserola es publica anualment el calendari detallat amb els dies i les zones afectades per caceres de cada temporada, així com el document complet del Pla tècnic de gestió cinegètica de Collserola.
La regulació de la caça és una competència exclusiva de la Generalitat de Catalunya, que fixa les espècies d’aprofitament cinegètic, els períodes de veda, aprova els plans tècnics de gestió de les àrees privades de caça (APC), autoritza les batudes de senglar i tot el que fa referència a l’activitat cinegètica.
Tanmateix, des dels inicis, l’òrgan gestor del Parc i les administracions implicades han treballat vers una regulació restrictiva de la caça a Collserola per tal de garantir-hi la conservació de la fauna i, alhora, evitar situacions de risc i de conflicte amb el veïnat i amb les persones que visiten el Parc Natural.
Font de la informació: Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola
Categoria: Gestió del medi, Collserola, Biodiversitat, Educació ambiental, ODS,