Garraf | Xarxa de Parcs Naturals Es va fer una demostració i tast del producte
'Showcooking' de l'espigall del Garraf, a la Fundació Alícia
Instant de la demostració i tastet. Autor: Diputació Barcelona
20/02/2019
L'auditori de la Fundació Alícia del complex Món Sant Benet, a Sant Fruitós de Bages, va acollir el dilluns 18 de febrer la presentació del projecte de recuperació i millora de l’espigall del Garraf, impulsat per la Diputació de Barcelona a través del programa Parc a taula, de la Xarxa de Parcs Naturals, la Fundació Miquel Agustí, de la Universitat Politècnica de Catalunya, i l’Associació Espigalls del Garraf.
La difusió del projecte de recuperació d’aquesta varietat de col brotonera va tenir com a objectiu donar a conèixer aquesta verdura genuïna de la comarca del Garraf més enllà de l’àmbit geogràfic que li és propi. Per això, en aquesta presentació es va fer també un showcooking i un tastet del producte, a càrrec del cuiner de la Fundació Alícia, David Gil.
Tasca de recuperació
Des del Parc del Garraf, en col·laboració amb la Fundació Miquel Agustí, un equip de recerca al servei del sector agrícola vinculada a la Universitat Politècnica de Catalunya, juntament amb Node Garraf, l’Ajuntament d’Olivella i l’Associació Espigalls del Garraf, s’està treballant des de fa anys en la recuperació de diversos conreus que antigament formaven part de l'activitat agrícola i econòmica dels habitants d'aquest territori, per a la producció de col brotonera i espigalls, un vegetal que s’està reintroduint en el mercat com a producte culinari i d’alt valor nutricional.
Per a més informació, podeu consultar aquest enllaç.
compartir
Font de la informació: Diputació de Barcelona
Categoria: Garraf, Xarxa de Parcs Naturals, Parc a taula, Parc a Taula, Biodiversitat, flora, Recerca i seguiment, Gestió del medi, Divulgació, Exposicions, general,
To protect your privacy, before continuing we want to make sure that you know that, both we and our collaborators, use some cookies on the website to facilitate its use:
Own and third parties for statistical purposes, with which no user information is collected nor access IP addresses are recorded.
Our own and third parties to guarantee basic functioning, such as the user session, and personalization aspects, such as the language of our pages. We save the acceptance of cookies for 30 days to improve the browsing experience. Remember that you can delete cookies from your browser.
From third parties to show you information from our social networks, such as Facebook, X, YouTube, etc. By accessing these websites you can decide whether or not you accept their privacy and cookie policies.