Pic de la migració prenupcial al Parc Fluvial del Besòs
Font de la informació: Parc Fluvial del Besòs
Categoria: Parc Fluvial del Besós, Biodiversitat, fauna, vertebrats, ocells, general,
Capsigrany observat. Autor: Xavier Larruy
Per a la majoria d'espècies, l'abril és el mes amb el pic de la migració prenupcial. Així, és un dels moments en què es pot veure un major nombre d'espècies al Parc Fluvial del Besòs.
A diferència de l'abril del 2015, el pas de diversos fronts de pluges ha provocat que s'hagin aturat al parc un bon nombre d'individus migratoris, especialment de passeriformes. Els més remarcables han estat la subespècie balear del capsigrany (Lanius senator badius), el boscaler pintat gros (Locustella naevia), el mosquiter pàl·lid (Phylloscopus bonelli) i la boscarla dels joncs (Acrocephalus schoenobaenus).
Pel que fa als ocells aquàtics, cal destacar especialment l'observació de 3 currocs (Sterna nilotica) a la desembocadura que s'havien aturat pel mal temps i l'absència de persones. Al llarg del mes s'han vist també al parc 4 martinets de nit (Nycticorax nycticorax), 3 agrons rojos (Ardea purpurea) i 2 corriols grossos (Charadrius hiaticula). D'altra banda, també cal remarcar l'observació de 2 cucuts (Cuculus canorus).
Pel que fa als ocells reproductors, s'ha trobat un niu d'una cuereta torrentera (Motacilla cinerea) en un tub que hi ha sobre el sortidor del Rec Comtal. Es tracta d'una espècie pròpia dels cursos fluvials i és una de les més interessants que nien al Parc Fluvial, actualment. També sembla que torna a niar una parella de xoriguer comú (Falco tinnunculus) al pont del Molinet.
El capsigrany ha estat una de les espècies migratòries més vistes aquest mes d'abril i, fins i tot, se n'ha vist de la subespècie que nia a les illes Balears.
Els censos i resum han estat realitzats per Xavier Larruy Brusi (biòleg especialitzat en ornitologia).
Font de la informació: Parc Fluvial del Besòs
Categoria: Parc Fluvial del Besós, Biodiversitat, fauna, vertebrats, ocells, general,
To protect your privacy, before continuing we want to make sure that you know that, both we and our collaborators, use some cookies on the website to facilitate its use: