El Fòrum Permanent de la CETS al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac revisa el procés de renovació per al període 2021-2025
Cal Carter, un dels equipaments CETS al Parc Natural
de Sant Llorenç. Autor: Hugo Loriente
La celebració del Fòrum Permanent de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac va servir per donar a conèixer l’estat del procés de renovació i noves adhesions de les empreses adherides a la Fase II de la CETS a Sant Llorenç. També es va presentar la feina feta dins el Pla d’acció per al període 2021-2025. La sessió, celebrada el dijous 12 de novembre de manera telemàtica, va comptar amb més de trenta participants entre representants d'empreses, entitats, municipis i Parc Natural.
Durant el Fòrum Permanent de la Carta Europea de Turisme Sostenible a Sant Llorenç es va presentar l’estat de renovació i noves adhesions de les empreses a la Fase II de la CETS, es va votar la modificació de les condicions específiques de permanència a la Carta que depenen de la participació consensuada en el Fòrum i es va presentar la feina realitzada pel que fa al nou Pla d’acció de la CETS per al període 2021-2025.
Així mateix, es va fer arribar a tots els membres del Fòrum Permanent una enquesta per poder continuar aportant idees i accions dins les línies estratègiques que formen part del Pla d’acció. Es va procedir a l’aprovació de les línies proposades, via participació del Grup de treball del Fòrum, i es va consultar la recepció i les opinions sobre les noves línies d’actuació, les quals han estat ben rebudes per la majoria dels assistents.
Ateses les excepcionals circumstàncies derivades de la COVID-19, es va informar que el període de renovació s’ha prorrogat fins l’1 de març del 2021.
El Fòrum Permanent de la Carta Europea de Turisme Sostenible a Sant Llorenç es va celebrar en format virtual el dijous 12 de novembre a les 17 h i va comptar amb l’assistència de trenta-una persones que representaven tretze entitats i dotze empreses del sector privat així com representants dels municipis i del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Una participació que posa de manifest, un any més, que el Fòrum Permanent es consolida com un espai de treball, consens i participació que permet anar assolint els objectius marcats i una bona forma de treballar de manera participada cap a una estratègia de turisme sostenible.
Un nou díptic reuneix les empreses CETS a Sant Llorenç
Una altra novetat és la recent reedició del díptic que aplega les disset empreses turístiques acreditades a l’actualitat amb la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. La publicació ofereix la informació, dades de contacte i localització en un mapa del Parc de totes elles, entre les quals hi ha restaurants, allotjaments, educació ambiental, àrees d'esplai i productes alimentaris. Es pot descarregar en aquest enllaç.
Per conèixer amb detall la implementació de la Carta Europea de Turisme Sostenible al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac i a altres parcs de la Xarxa de Parcs Naturals es pot consultar la pàgina web Turisme sostenible als espais naturals. A més, aquest mapa d'empreses virtual aplega tota la informació de les empreses CETS d'arreu de Catalunya.
Un reconeixement d’abast europeu
La Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) és un reconeixement d'abast europeu gestionat per la Federació EUROPARC. La CETS garanteix un ús turístic dels parcs compatible amb la conservació del territori, minimitzant els impactes negatius i contribuint al desenvolupament econòmic local.
El Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac i el Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny i estan acreditats amb la CETS des de l'any 2011 i els parcs del Garraf, d'Olèrdola i del Foix des del 2017. Tots ells desenvolupen una estratègia turística sostenible elaborada i consensuada amb els agents implicats de la zona.
Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals
Categoria: Sant Llorenç-Obac, Xarxa de Parcs Naturals, ODS,