Enguany, la Jornada Anual Prismàtic se centra en les solucions que, basades en la natura, volen aportar respostes d’una manera sostenible i eficient, a problemàtiques relacionades amb la planificació territorial i urbana, l’adaptació al canvi climàtic, la gestió dels recursos naturals, la qualitat dels ecosistemes o els reptes socials i econòmics.
La sessió començarà el 16 de desembre a les 10 h i es preveu que acabi cap a les 13.30 h. Alba Gimbert (CREAF i Prismàtic) i Josep Planas (subdirector general de Biodiversitat i Medi Natural) donaran la benvinguda als assistents i Verònica Couto (CREAF i Prismàtic) explicarà qui forma Prismàtic.
A continuació, hi haurà ponències sobre com “Prevenir inundacions i fomentar la biodiversitat aquàtica en els entorns urbans”, a càrrec de Xavier Quintana (Càtedra d’Ecosistemes Litorals Mediterranis); com mitigar el risc a les zones volcàniques, amb Marta López Saavedra (GEO3BCN-CSIC), i si els boscos mediterranis poden ser una eina per a la salut pública, conduïda per Albert Bach i Roser Maneja (CTFC).
Després de la pausa, Vicenç Carabassa (CREAF) oferirà la comunicació “Solucions basades en la natura per a la restauració forestal i agrícola”; María Castro (ICM-CSIC) abordarà el tema de la “Protecció, restauració i pesca sostenible per adaptar-nos al canvi climàtic”, i “Els nous marcs de referència de la restauració de la natura i experiències d’aplicació a Catalunya” seran el tema de la participació de Santi Pérez, tècnic superior del Servei de Planificació de l’Entorn Natural de la Subdirecció general de la Biodiversitat, i Jordi Solina, coordinador de programes del Servei de Projectes de la Subdirecció General d’Avaluació Ambiental.
El responsable de la Unitat d’Informació i Coneixement de la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Pau Sainz de la Maza, clourà la Jornada.
Prismàtic, Plataforma de Coneixement per a la Gestió del Patrimoni Natural i la Biodiversitat, és una iniciativa del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural coordinada pel CREAF.
Per a més informació es pot consultar aquest enllaç i el programa [PDF] així com fer la inscripció mitjançant aquest formulari.