Collserola
Estudiants del Màster en Smart Cities

Alumnes de l'École des Ponts ParisTech visiten el Parc Natural de la Serra de Collserola

$urlFileEntry

Grup d’estudiants. Autor: CPNSC

05/11/2019

La visita, organitzada pel Col·legi d’Enginyers Tècnics d’Obres Públiques (CETOP), tenia per objectiu conèixer la gestió d’un Parc Natural envoltat per una gran àrea metropolitana.

El 3 d’octubre, el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola va rebre una delegació encapçalada pel professor Thierry Simoulin d’una quinzena d’estudiants del Màster en Smart Cities que té lloc a l’ENPC (École des Ponts ParisTech), en el marc d’una visita tècnica d’una setmana a la ciutat de Barcelona, organitzada pel Col·legi d’Enginyers Tècnics d’Obres Públiques (CETOP) i conduïda per l’enginyer Gerard Estanyol, cap de comunicació de l’esmentat Col·legi. El mes de juliol, la prestigiosa Ècole Nationale de Ponts et Chaussées (ENPC) de París havia sol·licitat aquest assessorament i acompanyament al CETOP.

La visita respon al fet que en el programa del màster es treballa la gestió d’una gran ciutat des del punt de vista urbanístic, de les obres, dels serveis urbans, etc. i el grup es va interessar per la gestió dels espais verds a casa nostra, en concret, en el pulmó verd de l’Àrea Metropolitana, el Parc Natural de la Serra de Collserola.

La xerrada i visita va ser conduïda pel director gerent del Consorci i es va fer una descripció detallada de les 8.160 hectàrees del Parc Natural des del punt de vista territorial, de la gestió, del manteniment i del seu altíssim valor patrimonial i ecològic.

Com a anècdota comparativa, cal esmentar que la ciutat de París té una superfície de 105,4 km2; la de Barcelona, 102,1 km2; i el Parc de Collserola, 81,6 km2.

compartir

Font de la informació: Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola (CPNSC)

Categoria: Collserola, Biodiversitat, Gestió del medi, Divulgació, Ponències,