Collserola
Un programa que vincula l'espai natural i les biblioteques

Collserola s'uneix al projecte 'Parcs i biblioteques… naturalment!'

$urlFileEntry

Sessió de treball. Autor: CPNSC

09/03/2020

L’any 2017 va començar la iniciativa 'Parcs i biblioteques… naturalment!' amb l’objectiu de fomentar la col·laboració entre la Xarxa de Parcs Naturals i la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona. Aquell primer any, va engegar el programa a la zona del Maresme amb espais naturals protegits com el Parc del Montnegre i el Corredor, el Parc de la Serralada Litoral i el Parc de la Serralada de Marina. A finals del 2018, va incorporar-s'hi el Vallès Occidental i la participació de Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac i el Parc Rural de Montserrat.

Enguany, és el Parc Natural de la Serra de Collserola qui s’incorpora al programa. El dilluns 24 de febrer es va organitzar una sessió de treball al Centre d’Educació Ambiental Can Coll amb representants de la Xarxa de Parcs Naturals, vuit biblioteques de l’entorn de Collserola i una representació del Consorci de Biblioteques de l’Ajuntament de Barcelona.

Durant la trobada, es van presentar i apuntar línies de treball conjuntes entre els diferents centres on, des de les dinàmiques pròpies de cadascuna de les biblioteques, es pugui abordar una programació conjunta (exposicions, visites, sortides, hores del conte, etc.). Va ser també l’oportunitat de fer difusió dels serveis i materials del Centre de Recursos Educatius (CDRE) del Parc Natural de la Serra de Collserola, especialment aquells relacionats amb la publicació Qui ha passat per aquí?

Entre les col·laboracions que s’estan valorant per a aquest primer any hi ha la celebració del Dia Europeu dels Parcs (24 de maig) sota el lema "La Biblioteca, porta del Parc", una proposta impulsada per les Biblioteques del Maresme, així com altres efemèrides ambientals, també incloses dins la Xarxa DocAmbCat.

Parcs i biblioteques... naturalment! a les xarxes socials

Per a més informació, us convidem a seguir les  activitats a través de les xarxes socials i pàgines web següents: pàgina web; etiquetes: #ParcsiBiblios i #BibliosMaresme; Twitter @bibliotequesXBM@xarxadeparcs i @parcncollserola.

compartir

Font de la informació: Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola (CPNSC)

Categoria: Collserola, Educació ambiental, Educació ambiental, Dia Europeu dels Parcs, Educació ambiental, Diputació de Barcelona, ODS,