Foix
El trobareu a l'Oficina del Parc, Centre d'Informació del Castell de Penyafort i Punt d'Informació Molí del Foix

El Parc del Foix ja disposa del seu mapa tàctil accessible

$urlFileEntry

Mapa tàctil del Parc del Foix. Autor: XPN

17/06/2019

Es tracta d'una versió integrada en tinta, relleu i braille del plànol esquemàtic del Parc, molt útil tant per a persones amb dificultats de visió com per a persones vidents. La col·lecció dels mapes tàctils dels parcs de la Xarxa de Parcs Naturals s’ha realitzat en el marc del Conveni de col·laboració entre la Diputació de Barcelona i l'Obra Social 'la Caixa'.

Fins al moment, havien aparegut els mapes tàctils corresponents al Parc Natural del Montseny, el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, els parcs del Garraf i d'Olèrdola, el Parc del Montnegre i el Corredor, el Parc del Castell de Montesquiu, l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona, el Parc Natural de la Serra de Collserola, el Parc de la Serralada de Marina i el Parc de la Serralada Litoral. La col·lecció s'amplia ara amb el plànol del Parc del Foix i es preveu que es completi i finalitzi amb la versió accessible del Parc Agrari del Baix Llobregat.

Aquesta col·lecció s'emmarca en el Conveni de col·laboració entre l'Obra Social "la Caixa" i la Diputació de Barcelona per al desenvolupament del Pla de gestió integral per a la conservació dels sistemes naturals de la Xarxa de Parcs Naturals que duu a terme alguns projectes per adaptar itineraris senyalitzats i programes pedagògics al col·lectiu de persones amb discapacitats físiques i sensorials.

Els mapes es poden trobar en determinats equipaments d'educació ambiental i a les oficines dels parcs. En el cas del Parc del Foix, el teniu a la vostra disposició a l'Oficina del Parc, al Centre d'Informació del Castell de Penyafort i al Punt d'Informació Molí del Foix. Així mateix, els podeu consultar i descarregar, en format PDF o JPG, en aquest enllaç.

El mapa s’han produït en una làmina tàctil en vinil en color que inclou macrocaràcters, relleu i braille i que es munta sobre un suport rígid de gran durabilitat. La seva mida és de 45x30 cm.

L’accessibilitat als parcs de la XPN

L'Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona duu a terme nombroses accions encaminades a facilitar l'accés al medi natural a les persones amb discapacitats. Les dificultats d'alguns col·lectius per realitzar activitats, ja es tracti d'itineraris, rutes guiades, activitats lúdiques o activitats escolars, que s'ofereixen en els espais protegits reclamen que es facin tots els esforços possibles per tal de millorar l'accessibilitat de tothom.

A la pàgina L'accessibilitat a la Xarxa de Parcs Naturals s’ofereix tota la informació relativa als diversos itineraris adaptats, rutes teatralitzades inclusives i rutes amb geocaching que poden realitzar-se als parcs, a més a més dels jocs interactius existents, el material de préstec (bicicletes handbikes, Joëlette, terceres rodes, bicicleta tàndem, dossiers adaptats de rutes, etc.) i els programes escolars Coneguem els nostres parcs i Viu el parc. El web també recull els diversos materials educatius que engloben la Guia dels parcs, la col·lecció Els contes de la Xara i el Pau, les fitxes de flora i fauna, els dossiers adaptats de rutes i els mapes tàctils.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Foix, Accessibilitat als parcs, ODS,