Música i vi al castell de Penyafort, al Parc del Foix, al cicle Parcs en concert amb Amaia Miranda
Amaia Miranda a l'interior del castell de Penyafort. Autor: XPN
Abans del concert es oferir un maridatge de productes locals. Autor: XPN
Castell de Penyafort. Autor: XPN
El dissabte 21 d’octubre, Parcs en concert va arribar al castell de Penyafort, al Parc del Foix, per fusionar-se amb la seva història i amb el seu entorn. La cantautora basca Amaia Miranda va oferir un espectacle íntim davant d’una vuitantena de persones. Abans, es va poder gaudir d’una visita guiada al castell i d’un maridatge de vins locals i formatge.
Durant segles la música ha cantat al vi, ho mostren els més antics compendis musicals i els primerencs frescs de l’Antiguitat. Alhora, el vi convida a cantar.
El dissabte 21 d'octubre al Parc del Foix, la tarda va començar amb una visita guiada al castell de Penyafort, que posava en situació els assistents ja que aquesta fou la casa natal de Ramon de Penyafort (1185-1275), prominent religiós i penalista de la Catalunya medieval.
Posteriorment, l’entorn, cobert de vinyes, prenia el protagonisme amb un maridatge de productes locals a càrrec d’Andrew Ashurst de Wine Aspects. I, finalment, va ser el momen de la música. La cantautora basca Amaia Miranda presentava el seu darrer treball discogràfic Cuando se nos mueren los amores (2022) en un ambient íntim i proper que va conduir el públic assistent als racons més secrets de la proposta de la compositora a través de la seva música hipnòtica del seu diàleg entre veu i guitarra. Unes vuitanta persones van gaudir d’aquest concert.
Últim concert del cicle
Parcs en concert arribarà a la seva fi aquest 2023 amb l’actuació del cantautor alguerès Davide Casu el diumenge 29 d’octubre al Conjunt monumental d’Olèrdola, a les 12 h del migdia. Prèviament, i dins la programació de les Jornades Europees de Patrimoni, es podrà fer una visita guiada al castell d’Olèrdola (informació i reserves: mac.olerdola@gencat.cat).
Tots els concerts del cicle Parcs en concert són gratuïts.
Font de la informació: Neandertal Records
Categoria: Educació ambiental, Foix, Educació ambiental, Educació ambiental,