Foix
La brossa recollida serà transportada pel personal del Parc del Foix fins a un abocador controlat

Pescadors de la Federació Catalana de Pesca Esportiva i Càsting (FCPEC) netegen l'entorn del pantà de Foix

$urlFileEntry

Pescadors participants. Autor: FCPEC

29/12/2019

El dissabte 28 de desembre, una vintena de pescadors de la Federació Catalana de Pesca Esportiva i Càsting (FCPEC) van realitzar una neteja de l'entorn del pantà de Foix, concretament a la zona de les Oliveres, sota el nucli de Castellet.

Els pescadors van recollir nombroses bosses de deixalles abandonades per pescadors furtius, les quals seran retirades pel personal del Parc del Foix fins a un abocador controlat. Aquesta acció s'emmarca dins la col·laboració entre la FCPEC i el Consorci del Parc del Foix amb l'objectiu de tenir controlada l'activitat de la pesca al pantà.

El Consorci del Parc del Foix ja va construir l'any 2004 el moll de pesca a la zona de l'Alzina i darrerament l'ha condicionat per a millorar-ne l'ús. Recordem que al Pantà de Foix només es permeten les competicions de pesca federades i autoritzades pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat. Malgrat tot, la pesca furtiva hi continua present tot i els esforços dels guardes del Parc del Foix i del Cos d'Agents Rurals, si bé a poc a poc i amb la col·laboració de la FCPEC es va reduint aquest problema. Per a més informació sobre la regulació de la pesca al Parc del Foix, podeu consultar aquest enllaç.

El Parc del Foix agraeix aquesta acció de la Federació Catalana de Pesca Esportiva i Càsting així com altres neteges recents que han dut a terme.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Foix, Biodiversitat, Gestió del medi, ODS,