caes

Garraf La seva estada comporta molts beneficis per al territori

Un segon grup de tretze cavalls de la Fundació Miranda arriba al Parc del Garraf

12/02/2018

Després de set dies de transhumància a peu pel camí ramader de Marina, el dilluns 5 de febrer un segon grup de tretze cavalls de la Fundació Miranda, dedicada a recuperar animals en situació de maltractaments i d'abandonament, han arribat al Parc del Garraf per passar-hi l’hivern.

Amb aquests, són ja un total de trenta-un els cavalls recuperats per la Fundació Miranda que passen l’hivern en unes pastures del Parc del Garraf, després que el passat 11 de desembre del 2017 divuit cavalls hi arribessin tot fent l’antic camí ramader de Marina, que comunica el Pirineu amb el mar.

La presència dels cavalls al Parc del Garraf afecta molt positivament el conjunt del territori per on passa el camí ramader així com, un cop arribats al Parc, el terreny de 400 ha de pinedes de pi blanc, garrigues i antics correus abandonats, amb tancat elèctric, situat a prop del nucli d’Olivella, que se’ls ha habilitat. Les millores afecten la conservació de la biodiversitat i la neteja i el manteniment del sotabosc, evitant la propagació d’incendis forestals.

Tal com subratlla Rosa Galindo, directora de la Fundació Miranda, el projecte repercuteix igualment en el benestar dels animals ja que l’indret escollit al Parc del Garraf és ideal per a la seva salut i recuperació i els permet gaudir de la vida en llibertat en un clima càlid. L'experiència té, a més, altres valors afegits, especialment per a les persones que acompanyen els cavalls en ruta així com per a les persones de les poblacions que acullen els cavalls, amb la generació d'uns valors econòmics, ecològics i turístics per al territori per on passen. 

Els cavalls tornaran a les pastures d’estiu a la primavera i, si l’experiència és positiva per tots els implicats, en el futur es repetirà com a proposta d’ecoturisme.

El projecte, organitzat per la Fundació Miranda, compta amb el suport i la col·laboració activa del Parc del Garraf i del Parc del Foix, així com dels ajuntaments de Llívia, Lluçà, Avinyó, Santa Margarida i els Monjos i Vilanova i la Geltrú, del Consorci dels Colls i Miralpeix - Costa del Garraf i d'entitats com l'associació Garraf Coopera i la Plataforma Defensem l'Ortoll.

compartir

Font de la informació: Fundació MIranda i Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: fauna, Paisatge, hàbitats, vertebrats, flora, Garraf, Biodiversitat, Gestió del medi, mamífers, general,