Durant la jornada, els guardes van mostrar diferents tècniques de seguiment de fauna desenvolupades al Parc, entre les quals les més vistoses i atractives per a la gent són l’anellament científic d’ocells i el seguiment de la migració de rapinyaires.
Gràcies a la col·laboració dels voluntaris en la logística de l'anellament, la jornada va ser plenament satisfactòria, tant a nivell tècnic com científic i de participació. En total, van assistir-hi una cinquantena de persones (dotze infants i, aproximadament, quaranta adults) que majoritàriament van venir gràcies a la informació trobada a les webs de la Xarxa de Parcs Naturals i del Parc del Garraf.
A l’entorn de la Pleta, la jornada es presentava fresca però, amb un gran moviment d'ocells passeriformes migratoris, es van poder capturar disset ocells per anellar d'unes vuit espècies.
Els ocells anellats van ser els següents:
1 merla, 7 tallarols de casquet, 1 mastegatatxes, 3 pit-rojos, 1 cotxa cua-roja, 2 mallerengues carboneres, 1 tord comú i 1 tudó.
Posteriorment, el grup restant d'una vintena de persones es va dirigir caminant al Mirador de Canòpolis, on es va fer una explicació del seguiment de la migració d'aus planejadores al Garraf, amb observació directa i tècniques per identificar les espècies.
Fent servir binocles i telescopis terrestres per a l’observació d’aus, es van poder localitzar, com a mínim, 2 xoriguers comuns, 3 aligots vespers, 1 arpella vulgar, 1 falcó mostatxut, 1 astor, així com d’altres ocells migratoris com els tudons (18) o el curiosíssim pelarroques (1).
Podeu trobar més informació a l'apartat dedicat al seguiment de les migracions al Parc del Garraf, dins la pàgina web Conservació de la Biodiversitat a la Xarxa de Parcs Naturals.