Garraf
Els animals provenen del zoo clausurat d'Almuñécar

El Parc del Garraf, nou hàbitat de set ponis pottoka

$urlFileEntry

El grup de ponis pottoka. Autor: Diputació de Barcelona

16/07/2018

Set exemplars de poni pottoka, sis eugues i un semental vasectomitzat han arribat aquest dijous al Parc del Garraf provinents del Zoo de Peña Escrita d’Almuñécar (Granada), clausurat per la Junta d’Andalusia, on viuran en règim de semillibertat en un espai tancat de sis hectàrees. El trasllat d’aquests animals des d’Almuñécar ha estat organitzat per la Fundació Miranda i forma part d’un projecte pilot per avaluar la idoneïtat del Parc del Garraf com a hàbitat permanent al llarg de tot l’any.

El poni pottoka (en eusquera, petit cavall) és el nom amb què es coneix aquesta raça de cavall de d‘envergadura petita o poni, i que té el seu hàbitat natural als territoris muntanyosos de la serralada Cantàbrica i els Pirineus occidentals. Els pottoka viuen des de l'antiguitat agrupats en grups salvatges, que es poden contemplar a qualsevol vessant de la muntanya basca, organitzats en una jerarquia al capdavant de la qual se situa l'euga Alfa, juntament amb el semental.

La directora de la Fundació Miranda, Rosa Galindo, ha expressat la seva satisfacció per poder disposar d’aquest espai al Parc del Garraf, ja que els animals disposaran d’un terreny molt adequat per a les seves necessitats de vida en llibertat. L’objectiu del Parc del Garraf és que els ponis puguin pasturar lliurement en una zona tancada de trenta hectàrees alhora que aporten elements de biodiversitat i contribueixen al manteniment de l’espai natural.

Laura Riera, responsable de la gestió d'èquids de la Fundació Faada, explica la història d’aquests animals rescatats del Zoo d’Almuñécar, un projecte amb el qual estan treballant des de fa tres anys, per la necessitat de trobar un espai idoni on traslladar els ponis pottoka així com una entitat que se’n pugui fer càrrec. De la seva relació amb la Fundació Miranda va sorgir la possibilitat de portar-los al Parc del Garraf, en el mateix espai que aquest darrer hivern va ser utilitzat per un grup de cavalls de la Fundació. Podeu ampliar la informació d’aquesta experiència en aquest enllaç.

compartir

Font de la informació: Diputació de Barcelona

Categoria: Garraf, Biodiversitat, fauna, vertebrats, mamífers, hàbitats, Gestió del medi,