Garraf
Amb la col·laboració de la Fundació Miranda, Garraf Coopera i Plataforma Defensem l'Ortoll

Els voluntaris recuperen un tram de la carrerada de la Talaia, al Parc del Garraf

$urlFileEntry

Voluntaris restaurant el mur de pedra seca. Autor: Cercle Voluntaris

25/03/2019

Una trentena de voluntaris van recuperar el dissabte 23 de març un tram de la històrica carrerada de la Talaia. El grup va eliminar vegetació del camí i va restaurar el mur de pedra seca dels vorals.

Només arribar, en Carles, de la Fundació Miranda, va donar la benvinguda al grup i els va explicar com, a conseqüència d’un incendi forestal de l'any 2012, es descobreix la carrerada de la Talaia, datada del segle XIII. Aquesta via formava part de la carrerada Reial de la Cerdanya i era molt utilitzada per fer la transhumància de ramats i cavalls.

Un cop situats a l’entorn, el grup de voluntaris va començar a treballar de valent sota el gran protagonista de la jornada, el sol, i amb la col·laboració de Garraf Coopera i la Plataforma Defensem l’Ortoll, els quals els van acompanyar durant tota la jornada.

Van retirar la vegetació d’arrel que envaïa el camí, també van treure les pedres i van col·locar aquelles que eren útils per restaurar el mur de pedra seca situat als vorals de la carrerada. Totes les tasques es van realitzar amb l’ajuda i la supervisió del personal de manteniment forestal del Parc del Garraf i de la cap de la Unitat d'Ús Públic i Conservació, Sofia Paricio.

Cap al migdia, un cop es dona la tasca per finalitzada, en Vicenç Carbonell, historiador i gran coneixedor de la zona, i en Carles Lluch van oferir al grup de voluntaris una agradable explicació de la vida que passava per la carrerada de la Talaia en el passat i de la seva funció.

Per acabar el dia, el grup va anar fins a la platja de Vilanova, on després de la feina ben feta van agafar forces amb el dinar per acabar de gaudir d’un dia tan assolellat.

compartir

Font de la informació: Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals

Categoria: Garraf, Paisatge, Educació ambiental, Cercle de voluntaris, Biodiversitat, flora, hàbitats, Educació ambiental, Gestió del medi,