Garraf
Podeu consultar i descarregar-vos les taules de les observacions i cens d'ocells a la web

Finalitzen els seguiments de la migració al mirador de Canòpolis

$urlFileEntry

Observacions a Canòpolis. Autor: XPN

22/10/2018

Un any més, es dona per finalitzat el seguiment de la migració de rapinyaires al mirador de Canòpolis, al Parc del Garraf. Un any més, també, el balanç que es fa, tant de l’activitat com dels resultats, és positiu. En total, han estat més de 180 hores d’observació al llarg de quaranta-dos dies de mostreig.

Els seguiments van començar l’1 de setembre i es van acabar el 16 d’octubre amb un còmput global de més de 1.400 observacions de rapinyaires de dinou espècies diferents, incloses dues d’especialment rares de veure com són la cigonya negra i l’arpella pàl·lida russa. Com en edicions anteriors, els rapinyaires més vistos han estat l’aligot vesper i el xoriguer comú. També hi ha hagut un pas excepcional d’àligues calçades migrant direcció nord-est, tot seguint la ruta pel Mediterrani.

Els responsables dels seguiments a Canòpolis volen agrair especialment la participació de les gairebé tres-centes persones que han passat en algun moment pel mirador i han pogut col·laborar i gaudir amb l’activitat a més de reconèixer la tasca de tots els voluntaris que han fet que el seguiment sigui factible.

Podeu consultar la informació relativa a l’observació i seguiment de la migració d’aus al Parc del Garraf - Temporada 2018 en aquest enllaç. També podreu descarregar-vos les taules actualitzades del 29è any d'observació i cens centrat en les espècies d'aus veleres, com les rapinyaires, cigonyes i d'altres espècies, que passen la muntanya cap el sud.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Garraf, Educació ambiental, Biodiversitat, fauna, vertebrats, ocells, Educació ambiental, Recerca i seguiment,