Garraf
S'aniran difonent les imatges i enregistraments que se n'obtinguin

Neixen dos polls d'àguila cuabarrada al Parc del Garraf

$urlFileEntry

Exemplar d'àguila cuabarrada. Autora: Eulàlia Gómez

29/04/2019

Arriben bones notícies dels nius d’àguila cuabarrada (Aquila fasciata) del Parc del Garraf! Els guardes del Parc han pogut confirmar que cap al dia 11 d’abril van néixer dos pollets en el niu C i la nidificació tira endavant.

En aquest vídeo enregistrat pels guardes del Parc, podeu veure la femella acomodant en el niu C els dos pollets nascuts cap a l'11 abril. Sempre és una molt bona notícia veure com els animals salvatges crien en llibertat.

Malauradament, enguany en el niu que disposa de càmera web tampoc hi ha hagut nidificació. Mentre esperem més imatges i vídeos dels dos pollets del niu C, us convidem a veure els vídeos de les nidificacions d'anys anteriors en el canal Youtube de l’àguila cuabarrada, llegir el blog de l'àguila cuabarrada i fer-vos amics de la pàgina de Facebook de l'àguila cuabarrada.

L'àguila cuabarrada (Aquila fasciata) és una rapinyaire autòctona protegida en l'àmbit estatal i europeu a causa de les escasses poblacions que en queden. A Catalunya, es compta només amb uns 130 individus adults de manera que mantenir dins de l'espai natural protegit del Parc del Garraf tres parelles d'aquesta au és un privilegi i una gran responsabilitat per a tots.

Així mateix, podeu aprofundir en la biologia de l’àguila cuabarrada si accediu a la web del Servidor d'informació ornitològica de Catalunya (SIOC). També trobareu més informació a la pàgina de l'Equip de Biologia de la Conservació.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Educació ambiental, Garraf, Vídeos, Nius àguila cuabarrada, Educació ambiental, Àguila cuabarrada, Biodiversitat, fauna, vertebrats, ocells, Educació ambiental, Recerca i seguiment, Gestió del medi, Divulgació, Vídeos, Webs,