Garraf
El primer nascut al Parc

Neix en Bruc, un pollí, al Parc del Garraf

$urlFileEntry

En Bruc i l'Estrella. Autor: Fundació Miranda

25/04/2019

Ara fa uns dies, a mitjan abril, va néixer al Parc del Garraf en Bruc, un pollí negre, fill de l’Estrella, una euga amb diversitat funcional.

La Fundació Miranda i els responsables del Parc del Garraf donen la benvinguda a en Bruc i celebren que la manada del cavall Shalom hagi tingut un poltre, el primer nascut al Parc del Garraf i el primer per a la Fundació després de quatre anys sense cap naixement.

La Fundació Miranda, dedicada a la recuperació de cavalls procedents de maltractament, facilitant la seva vida en grup en espais natturals, treballa actualment en un protocol i un decàleg de benestar del cavall amb una mirada pròpia, fruit de la seva experiència al llarg d’onze anys d’acompanyament dels cavalls en llibertat, sent pioners en la seva reintroducció al medi natural. Aquest protocol i decàleg vol expressar un nou paradigma del benestar animal, amb una disposició responsable i alhora respectuosa que trenqui els patrons humans de sobreprotecció.

El Parc del Garraf, lloc d’acollida dels cavalls durant l’hivern

El projecte d’acollida de grups de cavalls de la Fundació Miranda durant els mesos d’hivern al Parc del Garraf, iniciat l’any 2017, afecta molt positivament el conjunt del territori per on passa el camí ramader de Marina així com, un cop arribats al Parc, la seva conservació de la biodiversitat i la neteja i el manteniment del sotabosc, evitant la propagació d’incendis forestals. Així mateix, repercuteix en el benestar dels animals ja que els indrets escollits al Parc del Garraf són ideals per a la seva salut i recuperació i els permeten gaudir de la vida en llibertat en un clima càlid. A la primavera, els cavalls tornaran al pla de l’Orri, a l’Alt Berguedà, on passaran l’estiu a la pastura d'alta muntanya.

 

Actualment, ja són un grup de seixanta cavalls, tres rucs i diversos ponis, els animals que pasturen en prop de 400 ha del Parc del Garraf. Per a més informació sobre l’estat actual del projecte, llegiu aquesta notícia.

compartir

Font de la informació: Fundació Mirada i XPN

Categoria: Garraf, Paisatge, Biodiversitat, flora, fauna, vertebrats, mamífers, hàbitats, Gestió del medi,