Garraf
Un èxit de participació amb nombroses activitats

S'inaugura l'Aula de Natura de la Pleta, al Parc del Garraf

$urlFileEntry

Taller sobre ocells. Autor: XPN

09/03/2020

Una vintena de famílies van assistir el passat diumenge 8 de març a la inauguració de l’Aula de Natura de la Pleta, un proposta d'educació ambiental que pretén dinamitzar el Centre d’Informació amb activitats de coneixement de l’espai protegit. L’Aula de Natura organitzarà activitats en cap de setmana cada quinze dies. Podeu consultar-les a l'Agenda dels parcs.

A l'inici de la jornada, el director del Parc del Garraf, Santi Llacuna, va donar la benvinguda al gran nombre d'assistents i va explicar-los què és l’Aula de Natura. A continuació, el guarda del Parc, Rafael González de Lucas, va conduir una activitat sobre l'alimentació de les aus al Parc i com cal col·locar les menjadores.

També es van organitzar un taller de decoració amb elements naturals, un taller de menjadores d’ocells i diferents jocs de coneixements de la fauna i la flora del Parc del Garraf. Per cloure la jornada, es va realitzar una excursió guiada i comentada per l’itinerari botànic de la Pleta. Les activitats estaran organitzades i dirigides pel personal del Parc del Garraf.

Programa d'activitats gratuïtes

L’Aula de Natura estarà oberta cada 15 dies, a partir del cap de setmana del 7 i 8 de març i es faran activitats, tallers i visites guiades (de 45 minuts) gratuïtes al voltant del Centre d’Informació de la Pleta. L’Aula pretén dinamitzar el Centre d’Informació amb activitats de coneixement de l’espai protegit  aportar valor afegit al visitant. 

Per apuntar-se a les activitats no cal inscripció prèvia, però sí es demana puntualitat (11 h, 12 h i 13 h).

A l'Agenda dels parcs - Parc del Garraf podeu consultar les activitats programades a l'Aula de Natura de la Pleta durant els mesos de març i abril. En aquest enllaç podeu descarregar-vos el programa [PDF].

Carta Europea de Turisme Sostenible

Amb aquesta inauguració s’assoleix una de les actuacions - concretament l'anomenada “Definir un nou model de punts i centres d’informació"- del programa d’actuacions 2017-2020 de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS), que està impulsant el Parc del Garraf, el Parc d'Olèrdola i el Parc del Foix.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Educació ambiental, Garraf, Educació ambiental, Àguila cuabarrada, Biodiversitat, flora, fauna, hàbitats, Educació ambiental, Divulgació, ODS,