Selector d'idioma

CAES

Capçalera

Publicador de continguts

Garraf | Xarxa de Parcs Naturals Es va fer una demostració i tast del producte

'Showcooking' de l'espigall del Garraf, a la Fundació Alícia

$urlFileEntry

Instant de la demostració i tastet. Autor: Diputació Barcelona

20/02/2019

L'auditori de la Fundació Alícia del complex Món Sant Benet, a Sant Fruitós de Bages, va acollir el dilluns 18 de febrer la presentació del projecte de recuperació i millora de l’espigall del Garraf, impulsat per la Diputació de Barcelona a través del programa Parc a taula, de la Xarxa de Parcs Naturals, la Fundació Miquel Agustí, de la Universitat Politècnica de Catalunya, i l’Associació Espigalls del Garraf.

L’acte va comptar amb la participació del diputat adjunt d’Espais Naturals, Jesús Calderer, juntament amb el director de la Fundació Alícia, Toni Massanés, el responsable del programa Parc a taula de la Xarxa de Parcs Naturals, Xavier Roget, la  investigadora de la Fundació Miquel Agustí, Aurora Rull, la presidenta de l’Associació Espigalls del Garraf, Montse Marcé, i la presidenta de Node Garraf. Agència de Desenvolupament, Rosa Huguet.

La difusió del projecte de recuperació d’aquesta varietat de col brotonera va tenir com a objectiu donar a conèixer aquesta verdura genuïna de la comarca del Garraf més enllà de l’àmbit geogràfic que li és propi. Per això, en aquesta presentació es va fer també un showcooking i un tastet del producte, a càrrec del cuiner de la Fundació Alícia, David Gil.

Tasca de recuperació

Des del Parc del Garraf, en col·laboració amb la Fundació Miquel Agustí, un equip de recerca al servei del sector agrícola vinculada a la Universitat Politècnica de Catalunya, juntament amb Node Garraf, l’Ajuntament d’Olivella i l’Associació Espigalls del Garraf, s’està treballant des de fa anys en la recuperació de diversos conreus que antigament formaven part de l'activitat agrícola i econòmica dels habitants d'aquest territori, per a la producció de col brotonera i espigalls, un vegetal que s’està reintroduint en el mercat com a producte culinari i d’alt valor nutricional.

Per a més informació, podeu consultar aquest enllaç.

 

compartir

Font de la informació: Diputació de Barcelona

Categoria: Biodiversitat, Garraf, Parc a taula, Gestió del medi, flora, Exposicions, Divulgació, Xarxa de Parcs Naturals, Recerca i seguiment, Parc a Taula, general,

CookiesEU

La teva privacitat és la nostra prioritat

Per protegir la teva intimitat, abans de continuar volem assegurar-nos que saps que, tant nosaltres com els nostres col·laboradors, utilitzem algunes “cookies” a la web per a facilitar-te l’ús:

  • Pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques, amb les que no es recull informació dels usuaris ni es registren les adreces IP d’accés.
  • Pròpies i de tercers per a garantir el funcionament bàsic, com la sessió d'usuari, i aspectes de personalització, com l'idioma de les nostres pàgines.
    Guardem l’acceptació de cookies durant 30 dies per a millorar l’experiència de navegació. Recorda que pots eliminar les cookies del teu navegador.
  • De tercers per mostrar-te informació de les nostres xarxes socials, com Facebook, Twitter, YouTube, etc. A l’accedir a aquests llocs web podràs decidir si acceptes o no les seves polítiques de privacitat i de cookies.

Més informació