caes

Garraf | Olèrdola Els ornitòlegs Xavier Segarra i Rodrigo del Amo estudien el rapinyaire des del 2018

Un nou vídeo mostra el seguiment de dos nius d'astor al Parc del Garraf, des de la preparació del niu, còpules, posta, incubació i eclosió dels ous

16/12/2022

Difícil de veure però amb una increïble habilitat per volar entre els arbres, l’Astor és un dels sorprenents habitants dels boscos del Garraf. Des de l’any 2018, els ornitòlegs Xavier Segarra i Rodrigo del Amo, es dediquen a l’estudi d’aquest rapinyaire al Parc del Garraf i la seva perifèria. Aquest estudi ha tingut com a principals objectius conèixer la distribució i cens de l’espècie, i estudiar el seu habitat i comportament. Aquest any s’ha incorporat el Parc d’Olèrdola a l’àrea d’estudi.

Una part important del projecte ha estat el monitoratge de dues parelles amb tècniques de vídeo-seguiment. Amb aquesta tècnica, aquest 2022, s’ha pogut aprofundir en el coneixement del període de zel. En aquest sentit s’han obtingut noves dades dels calendaris de preparació del niu així com de les còpules, activitats de les que s’han obtingut enregistraments molt novedosos. A més cal destacar que s’ha obtingut informació molt interessant de la posta i l’eclosió del ous.

La informació obtinguda ha estat molt útil per poder desenvolupar accions de protecció de l’espècie i el seu habitat. Aquest projecte s’ha desenvolupat amb el suport dels parcs del Garraf i d’Olèrdola.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Educació ambiental, Paisatge, fauna, vertebrats, Recerca i seguiment, Divulgació, Garraf, Olèrdola, Biodiversitat, Educació ambiental, ODS, Vídeos,