caes

Guilleries-Savassona Una de les deu plantes més invasores d'Europa

Els voluntaris eliminen espècies invasores i recuperen l'itinerari a Sant Pere de Casserres

08/04/2019

El dissabte 6 d'abril els voluntaris i voluntàries del Cercle es van apropar als entorns del monestir de Sant Pere de Casserres per retirar figuera de moro, una planta invasora que envaeix els entorns i no permet l'aparició d'altra vegetació autòctona.

Només arribar, al grup els va donar la benvinguda l'Alba, tècnica d'Ús Públic, i en Joan i en Txevi, guardes de l'Espai Natural de Guilleries-Savassona, els quals els van presentar l’indret i l'activitat que farien durant la jornada, principalment la necessària extracció de la figuera de moro, una planta originària de Mèxic que es caracteritza per ser una de les deu plantes més invasores d'Europa. La seva presència provoca que les plantes autòctones no puguin créixer allà on és present aquest cactus. Un cop tots situats i ben informats, es van crear dos grups de treball per poder retirar la figuera de moro dels entorns.

El primer grup, acompanyat per en Joan, va retirar tota la vegetació que envaïa el camí i la figuera de moro que es van anar trobant pel GR-210, el corriol que dona accés a Sant Pere de Casserres, fent l'itinerari a peu fins arribar al monestir. El segon grup, acompanyat per l'Alba i en Txevi, va retirar la figuera de moro present en els entorns del monestir, treballant amb unes vistes immillorables!

Es va fer tan bona feina que entre els dos grups es va arribar a omplir  fins dalt la camioneta dels guardes amb restes de figuera de moro.

En acabat, el grup va dinar per recuperar energies i va realitzar la visita guiada al monestir de Sant Pere de Casserres. La visita va començar veient un audiovisual i va continuar amb un fantàstic guiatge que els va traslladar al segle XI i a la vida que duia l’orde benedictí fins a l’actualitat fins arribar a conèixer l’actual ocupant, un gamarús que viu a l’església.

compartir

Font de la informació: Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals

Categoria: Educació ambiental, Paisatge, Gestió del medi, hàbitats, Educació ambiental, Guilleries-Savassona, Cercle de voluntaris, Biodiversitat, flora, general,