caes

Guilleries-Savassona El termini finalitza el 16 d'octubre del 2023

La Càtedra de l'Aigua, Natura i Benestar convoca el 5è Premi Recerca Guilleries (edició 2023) per a investigacions centrades en temes d'aigua, territori i biodiversitat

06/09/2023

En marxa el 5è Premi Recerca Guilleries corresponent a l’edició 2023. Amb una dotació de 5.000 euros, podran optar-hi investigadors individuals o col·lectius que estudiïn el patrimoni natural de les Guilleries especialment en temes d’aigua, territori i/o biodiversitat. La iniciativa compta amb el suport del Consorci de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona, que participa com a jurat en la valoració de les candidatures i atorgament del Premi i fa una aportació econòmica de 2.500 euros. El termini per presentar candidatures finalitza el proper 16 d’octubre.

La Càtedra interuniversitària de l’Aigua, Natura i Benestar -impulsada conjuntament per l’Ajuntament de Sant Hilari Sacalm, la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya i la Universitat de Girona- ha convocat el 5è Premi Recerca Guilleries (veure bases aquí).

El Premi té una dotació de 5.000 euros i s’atorgarà al millor projecte de recerca sobre qualsevol de les temàtiques següents: aigua, territori i biodiversitat. Es poden presentar candidatures fins al 16 d’octubre del 2023, i el/s guanyador/s disposaran d’un any per desenvolupar la proposta presentada i el veredicte del jurat es farà públic abans no acabi l’any.

A l’hora d’atorgar el premi, els criteris de valoració seran l’originalitat i rellevància de la recerca proposada; la seva viabilitat temporal; l’adequació del currículum de l’investigador/a o grup d’investigadors/es del projecte, i l’afinitat de la temàtica del projecte amb les línies de recerca proposades.

La realització del projecte tindrà una durada màxima d’un any, des de l’1 de gener al 31 de desembre del 2024, i, posteriorment, el treball premiat serà publicat en format llibre dins la col·lecció "Guilleries, Aigua i Territori" de la Càtedra de l’Aigua, Natura i Benestar.

Edicions anteriors

Properament es donarà a conèixer el projecte guanyador de la 4a edició del Premi Guilleries (2022). En la 3a edició, corresponent al 2021, el projecte guanyador va ser "La flora vascular de les Guilleries orientals. Catàleg, caracterització florística i espècies singulars", a càrrec del botànic, doctor en Biologia i professor de la Universitat de Girona, Josep Gesti Perich. El 2n Premi de Recerca Guilleries (edició 2020) va ser per al projecte sobre la capacitat de càrrega de l'ús recreatiu de rius i rieres que van desenvolupar un grup d’investigadors vinculats a l’Institut Català de Recerca de l’Aigua, amb seu a Girona; i l’"Estudi de la comunitat de carnívors de les Guilleries: estat de les poblacions i factors que les influencien” va ser el 1r Premi de Recerca Guilleries (edició 2019).

A l’apartat Publicacions de la web de la Càtedra de l’Aigua, Natura i Benestar ja es poden consultar i descarregar els dos primer volums corresponents a les dues primeres convocatòries.

compartir

Font de la informació: Càtedra de l'Aigua, Natura i Benestar

Categoria: Paisatge, Hidrologia, flora, fauna, hàbitats, Planificació i avaluació, Recerca i seguiment, Gestió del medi, Divulgació, Guilleries-Savassona, Biodiversitat, ODS,