Guilleries-Savassona
L'arbre mor com a conseqüència dels atacs repetits de 'Cydalima perspectalis'

S'inicien els treballs forestals per a realitzar estassades de boix mort

$urlFileEntry

Tractor forestal. Autor: XPN

29/04/2019

Als municipis de Tavèrnoles, Folgueroles, Sant Julià de Vilatorta i Vilanova de Sau s’estan executant treballs forestals als marges dels camins de la xarxa viària bàsica per reduir el combustible sec que representa el boix mort.

Tal com us hem explicat en notícies anteriors, el boix (Buxus sempervirens) ha estat molt afectat durant els dos darrers anys pels atacs repetits de l’eruga defoliadora del boix (Cydalima perspectalis), que ha provocat la mort d’un percentatge molt important d’aquests arbustos.

Aquest combustible mort representa una quantitat important de combustible sec, que en alguns casos s’ha quantificat amb valors superiors a les vint tones de material sec per hectàrea. Per a determinades zones, això suposa un risc d’incendi important.

Davant d’aquesta situació, s’ha decidit fer una estassada del boix mort als marges dels camins de la xarxa viària bàsica de prevenció d’incendis. Aquesta actuació es fa amb un tractor forestal amb capçal desbrossador i s’actua en una amplada de fins a quatre metres a banda i banda dels camins.

En total, s’han cartografiat 23 km de camins d’àrees amb acumulacions importants de boixos morts, i s’hi destinarà un pressupost total d’uns 10.000 euros.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Guilleries-Savassona, Biodiversitat, flora, fauna, invertebrats, insectes, hàbitats, Recerca i seguiment, Gestió del medi,