Guilleries-Savassona
Un d'ells és panoràmic i situa i dona nom als elements del paisatge i l'altre explica la llegenda que dona nom al mirador

Es col·loquen dos plafons interpretatius al mirador del Salt de la Minyona, a l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona

$urlFileEntry

Plafó panoràmic. Autor: XPN

07/09/2020

Tant pel seu paisatge com per les panoràmiques que s’hi poden observar, el mirador del Salt de la Minyona és un punt molt visitat de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona. L'any 2018 s'hi van realitzar unes obres de millora que ara s'han completat amb la instal·lació de dos plafons interpretatius, un de panoràmic i un altre que explica la llegenda que dona nom al mirador.

El mirador del Salt de la Minyona, situat a 840 m d'altitud, es troba als cingles de Vilanova de Sau, a tocar dels Munts. L'entorn és molt conegut per les panoràmiques que ofereix i s'hi pot observar gran part de les Guilleries.

L'imponent paisatge que es veu des d'aquest punt va ser un element força present en l'obra de Jacint Verdaguer. Així, el poeta, nascut a Folgueroles, va escriure una peça de joventut dedicada a la "nina del cingle" i en una de les seves proses evocà la llegenda popular de l’indret, que explica la història d'una donzella que va saltar-hi perquè arribava tard a missa i no es va fer mal. A l'entrada del mirador s'ha instal·lat un plafó interpretatiu que explica aquesta llegenda, amb text adaptat d'en Xavier Roviró i il·lustracions d'Agnès Perelló.

A més d'aquest plafó, al mirador també s’hi pot trobar un plafó panoràmic que permet posar nom als principals elements del paisatge que es poden veure, des del massís del Montseny fins a les cingleres de Tavertet i el pantà de Sau.

La instal·lació d'aquests dos plafons, que s'han pogut realitzar gràcies a un ajut econòmic de l'Oficina Tècnica de Turisme de la Diputació de Barcelona, completa les obres de millora del mirador que van iniciar-se l'any 2017 (veure notícia aquí).

Per accedir al mirador és recomanable seguir l'itinerari senyalitzat ‘Camins de Verdaguer’ o el GR 2.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Guilleries-Savassona, Educació ambiental,