caes

Litoral Hi descobrireu mecanismes de defensa, com mantenen el niu o com s'alimenten

El canal Youtube dedicat a l'astor del Parc de la Serralada Litoral incorpora gravacions d'aligots vespers i àguiles marcenques

29/01/2018

A finals del 2016, us informàvem de la posada en marxa del canal Youtube dedicat a l’astor del Parc de la Serralada Litoral amb els vídeos corresponents al 2015 i 2016. Recentment, s’han incorporat desenes de noves gravacions protagonitzades per l’aligot vesper i l’àguila marcenca. Si encara no sou seguidors del canal Youtube, us convidem a fer-vos-en i començar a gaudir d’aquestes fantàstiques rapinyaires.

Des de l’any 2010, el Parc de la Serralada Litoral realitza seguiments anuals dels rapinyaires del seu àmbit natural. Gràcies al treball i a la dedicació entusiasta dels ornitòlegs col·laboradors del Parc, podem conèixer la situació exacta d’un bon nombre de nius de diverses espècies de rapinyaires, entre elles, l’aligot comú, l’astor, l’aligot vesper, l’àliga marcenca i el duc.

A més a més dels vídeos protagonitzats per l’astor, l’àguila marcenca i l’aligot vesper, que ja podeu visualitzar, poc a poc, s'espera obtenir vídeos de la resta d'espècies. Entre les gravacions actuals, en trobareu dedicades al manteniment del niu, l’alimentació o els mecanismes de defensa.

La finalitat principal del canal és la seva utilització per a la divulgació i la sensibilització ambiental. La imatge és un suport molt atractiu per educar i les noves tecnologies permeten l’accés fàcil i en obert a continguts molt valuosos sense haver estat al Parc i sense generar, consegüentment, cap tipus d’impacte negatiu.

Així mateix, les gravacions serveixen per ampliar, entre d’altres aspectes, el coneixement sobre la biologia reproductora dels rapinyaires forestals i cada vídeo conté un interessant text explicatiu que es desplega quan tries l'opció "Mostra’n més" i que us convidem a descobrir.

S’espera que les gravacions ajudin a la conservació d’aquestes aus fantàstiques, estendard de la bona salut dels ecosistemes, i que el canal es consolidi, dia a dia, com a eina eficaç de difusió i sensibilització i pugui ser aprofitada tant pels especialistes com pel gran públic, estudiants, escoles del Parc i, per descomptat, totes aquelles persones d’arreu del país interessades en la natura i compromeses amb la seva conservació.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Educació ambiental, vertebrats, fauna, Litoral, ocells, Vídeos, Educació ambiental, Divulgació, Biodiversitat, hàbitats, Educació ambiental, Vídeos, Recerca i seguiment, general,